Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 19 mars 2006

Dödsdömt, tydligen.

Av rikku - 19 mars 2006 22:15

Mjaha. Nu har man fått höra att mitt förhållande med Tommy aldrig kommer att hålla. Det är dömt att misslyckas, enbart baserat på hans ålder. Kul.

Intressant att vissa människor anser sig vara så allvetande att de kan avgöra om kärleken mellan mig och Tommy kommer fungera eller inte, enbart baserat på informationen om hans ålder.

Jaja, man får väl skratta åt det istället. Fast jag blir ju irriterad. Jag fick höra fler saker, nämligen. Varken jag eller Tommy är tydligen redo för att skaffa barn. Nähä, tänkte jag då. När FAN ska jag vara redo för barn då, enligt henne? Jag har velat skaffa barn i flera år nu. Jag längtar efter att bilda familj, slå mig ner, köpa hus, ta körkort, köpa bil.. allt sånt som hör till. Men nej, det får jag tydligen inte, för vare sig jag eller Tommy är mogna nog.

En annan intressant sak jag fick höra är att jag tydligen aldrig kommer få ett annat jobb, om jag skulle vilja ha, för hur länge gick jag inte arbetslös innan jag fick det här jobbet? Men geez, säger man då. Konstigt då, när jag sökte jobb inom en enda stad där det fanns väldigt få jobb, till en början med, och väldigt många arbetslösa. Så snart jag utvidgade mitt sökfält, ja, då fick jag ju ett jobb. Men det kommer tydligen aldrig hända igen. För jobben finns ju, men jag får dem inte.

Visst är det skönt att man får uppmuntran och stöttning av sin familj?

Underbart..

Nå, det är ju inte direkt så att jag kommer tänka "oh, nej! Mitt liv är förstört!" bara för att en viss person i min familj verkar anse att mitt liv är helt fucked up. Jag kan hålla med om att det finns en del saker som kan förbättras, men inte fan är det så illa som hon vill framställa det.

Hon frågade mig hur jag trodde att jag skulle ha råd med ett barn när min ekonomi såg ut som den gör nu. Men herrebob, säger jag bara! TROR hon att min ekonomi kommer se ut så här i evighet? Att jag har en tajt ekonomi just nu beror främst på tre saker:

  • Jag har en jäkligt låg lön som inte motsvarar min arbetsinsats och min kompetens.
  • Jag har en dyr hyra som inte går att göra något åt eftersom det inte finns fler lediga lägenheter här.
  • Jag får fortfarande massa extra räkningar från Umeå, vilket självklart påverkar min ekonomi negativt.

När jag och Tommy flyttar ihop så kommer vår ekonomi se mycket bättre ut, till och med om han INTE får ett jobb. Även om han bara skulle få ALFA-kassa så ger ju det mer pengar till vår ekonomi och därmed ser det ju genast mycket ljusare ut.

Just nu går det ju dessutom åt en massa pengar till resor mellan Göteborg och Trosa eftersom vi faktiskt vill träffas, gärna så ofta som möjligt. Det är inte gratis, dock, och det anstränger naturligtvis ekonomin ytterligare. Men det kommer ju också ordna sig så snart vi flyttar ihop.

Men. Det finns en sak som är mycket positiv. :) Jag var inne och pratade med facket i fredags. Dels så pratade jag om det här med min anställning, att de sätter mig på vikariat för personer som inte jobbar på samma avdelning och som definitivt inte har samma arbetsuppgifter som jag, och dels så pratade jag om min lön. När det gäller min anställningsform så var ju inte det riktigt tillåtet, så det ska de prata med företaget om på måndag. De ska försöka få det omskrivet till en vanlig provanställning som övergår i fast anställning, så som det skulle varit från början. När det kommer till lönen så visade det sig att jag ska ha mycket mer än vad jag har nu. (Vilken överraskning..) Nej, men allvarligt så har jag för låg lön, till och med för att vara Camfil. Jag ska ha ungefär 2000 mer i lön mot för vad jag har nu och det är bäst för dem att jag får dem retroaktivt också. >]

Självklart kommer det göra stor skillnad för mig. Ju mindre pengar man har, desto större skillnad blir det om man får en liten ökning.

Naturligtvis vill jag ha ännu mer i lön än vad jag kommer få med den här ökningen, men man får ta lite i taget. Byter jag jobb så lär jag få högre lön, men problemet är ju att jag trivs så bra på det jobb jag har. Med den här högre lönen så blir det ännu svårare att byta, även om jag fortfarande har låg lön.

Men man får väl se.. Än så länge är det ju inte bestämt åt något håll. Man får se vad framtiden utvisar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2006 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Träna glosor med Ovido