Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 11 februari 2008

Förändring.

Av rikku - 11 februari 2008 11:00

Mjaha, så det är så här det ska se ut nu? Utseendet på min sida har ändrats och det är inte jag som har ändrat något. Det bara såg ut så här när jag loggade in. Jaja, det blir säkert bra det med. Det ser lite mysko ut, tycker jag, men man vänjer sig väl vid det också.


Vi människor vänjer oss faktiskt vid de flesta förändringar. Vi är otroligt flexibla till sättet, även om vissa är mindre flexibla än andra. Jag själv känner mig personligen väldigt flexibel. Man rättar in sig efter nya mönster och nya vanor, nya personer och nya uppgifter. Det är väl därför människan har lyckats så väl, kan jag tänka. Det finns miljontals olika yrken att välja på att syssla med och folk klarar av det. Det finns alltid någon som klarar av ett jobb och de flesta klarar av större delen av utbudet som finns.


När det gäller intressen så finns det ännu fler att syssla med än yrken. En del intressen verkar helt knäppa i vissas ögon och i andras ögon är det det bästa man kan syssla med.


Ja, det är märkligt, det där med människan. Jag läste dock i en tidning, Illustrerad vetenskap, för att vara exakt, att människan är den första arten som kommer dö ut vid en större katastrof. De arter som kommer överleva är typ skorpioner, insekter, amöbor och andra mindre komplexa djur. Trots att jag tycker att människan är bland de mest flexibla arterna på jorden så ansåg artikeln jag läste tvärtom. Vi är för beroende av vissa saker för att kunna överleva. Nu pratar vi om såna saker som mat.. rent vatten.. syre.. Ja, och så var vi för veka också när det gällde att stå emot större mängder av radioaktiv strålning. :)


Nåja, man kan inte få allt här i livet. Men jag tycker nog att vi är bra ändå. =)


Men för att återgå till ämnet "förändring".. 


Det kommer antagligen ske en hel del förändring här. Det är inte helt klart än, men till 99%, skulle jag vilja påstå.

  • Måndag förra veckan så fick vi reda på att Tommy får jobbet nere i Alingsås så snart vi får tag på en lägenhet. 
  • På tisdagen började jag ringa runt efter en lägenhet och fick svar hos en hyresvärd att det fanns en kanske-ledig lägenhet, en trea, och att de skulle höra av sig i veckan om den fortfarande var ledig eller inte.
  • Onsdagen ringde jag upp dem igen för att kolla om de visste än om den var ledig eller inte, men killen som hade hand om lägenheterna hade precis gått hem.
  • Torsdagen ringde jag två gånger (plus att jag ringde upp en massa andra hyresvärdar i jakt på en lägenhet) och fick andra gången tag på killen och fick reda på att lägenheten fortfarande var ledig.
  • Fredag åkte vi till Alingsås för att titta på lägenheten. Den såg jättebra ut och området verkade otroligt fint.
  • Idag skulle vi höra av oss om huruvida vi ville ha lägenheten (som om vi inte skulle vilja ha den!) samt när vi skulle vilja flytta in och hyresvärden skulle ha gjort en kreditupplysning på oss för att kolla att vi är så bra som vi verkar. :D

Så nu har jag ringt till hyresvärden. Självklart var killen som har hand om lägenheterna sjuk idag, typiskt nog, men tjejen jag pratade med skulle försöka få tag på honom ändå. Nu väntar jag på att han ska ringa upp. Kisen som bor i lägenheten kan vara utflyttad redan den 28:e februari, så det är bara för oss att flytta in när vi känner för det, ungefär.


Men nu är det mycket som ska ordnas med. Idag ska jag säga upp vår lägenhet, adressändra, ringa till Telia och prata med dem om vi kan få säga upp bredband och digital-TV. Kan vi inte det, då får vi flytta med det och säga upp det när bindningstiden gått ut. Vi har nämligen fått reda på att internet och kabel-TV ingår i hyran och eftersom hyran är väldigt hög så är det lika bra att utnyttja det.


Jag har börjat packa lite smått också. Allting ska vara klart till den helgen vi flyttar. Bara det nödvändigaste ska vara kvar den sista veckan.


Det är så spännande. Vi är äntligen på väg.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards