Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

Orolig natt.

Av rikku - 27 oktober 2008 11:45

Ja, andra natten gick inte lika bra som första. Vanja vaknade mååååånga gånger och var ledsen. Nå, inte bara ledsen heller, för den delen. Först var hon hungrig, sen var hon ledsen, sen slog hon i huvudet i sängkanten, sen hade hon kissat, sen slog hon i armar och ben och det var bara det ena på det andra hela tiden. Nästan tre timmar höll det på med olika incidenter.


Så det var en lite tung natt, i natt. Jag undrar om hon inte drömde otäckt också. Hon blev skrämd precis innan vi lade henne och det kan ha påverkat, förstås. Vi fick lite oväntat besök här av Tommys båda bröder och två killar till som hade varit på nån dartturnering eller nåt. Vanja var trött redan då (redan och redan, det var ändå ganska sent) och hon är ju lite skraj för karlar ibland och så kom det fyra stycken helt oväntat. Det var lite läskigt för henne, tror jag. Så det blev mycket tröstande i natt, men nån gång ska ju det hända också.


Nu sover hon dock lugnt. Skönt för henne. Själv kan jag inte sova mitt på dagen, annars hade det säkert varit bra för mig också att få sova lite nu.


Men så är det.


Posten kom för en liten stund sen. Jag väntar på ett paket, så jag skyndade mig att hämta in den, men tyvärr fanns det ingen avi med, så den har väl inte hunnit fram än. Däremot var det en hel del kuvert, vilket är ovanligt. Det var ett kuvert från BVC med information om 1.5-årskontrollen som jag beställde tid till i fredags. Det står med lite frågor som de kommer ta upp och information om vaccinet som hon ska få. Frågorna var lite roliga, för min del, men inte för andra skulle jag tro. Men det är ju för att Vanja inte har några syskon än (i alla fall inte utanför magen) och för att hon inte går på dagis. Det är lite svårt att svara på hur relationen ser ut mellan syskonen när det ena inte är fött än, och än svårare att svara på hur det fungerar på dagis, när hon inte har varit där. :)


Sen var det papper från Folksam om försäkringarna. De har tydligen sänkt försäkringspremien ännu mer och sånt är alltid välkommet. Man tackar. Alingsås energi skickade papper också och ville att vi skulle bli kund hos dem. Öh.. det är vi redan, men vi har i och för sig gjort avtal med E-on precis, så från och med november (eller var det december?) så är vi kund hos dem istället. Snacka om att vara snabba på att försöka locka tillbaka oss. :)


Men. Sen var det ett papper som jag blev konfunderad över. Det var från IF Metall. Eftersom jag inte jobbar så kan de ju inte dra fackavgiften direkt från lönen, så därför får jag ett inbetalningskort varje månad. Så långt, allt väl. Men på det här inbetalningskortet så står det att förfallodag är den 22:e november?? Eh.. varför den 22:e? Det är ju före lön! Det betyder att jag måste betala två fackavgifter på samma löneperiod. Hur kan det stämma? Jag ringde upp IF Metall för att få svar, men jag vette fan.. Alltså, först ringde jag till avdelningen i Sörmland (för det är dit jag fortfarande tillhör) men där hann jag inte ens prata klart meningen jag höll på med innan jag blev omkopplad någon annanstans! Eh... snacka om att bli förvånad. Killen jag pratade med sa inte ens något om att han skulle koppla om mig, så där satt jag som ett fån och lyssnade på telefonens tutande. Inte var det något svar heller, för den delen. Så till slut ringde jag upp IF Metall här i Alingsås istället. Men jag vet inte om det var så mycket mer givande, det.. Tjejen jag pratade med verkade inte ens förstå vad det var jag frågade om.


Jag ville bara veta om det var som det skulle att två avier hamnade på samma löneperiod. Det var allt! Inga konstigheter eller nåt. Men hon bara svamlade på om föräldraledighet och inbetalningsperioder och verkade inte fatta att jag faktiskt har varit föräldraledig i 1.5 år redan. Så jag tänkte att ja, ja, skit samma och avslutade samtalet. Men nu, medans jag satt och skrev detta så ringde IF Metall i Sörmland upp mig. Antagligen var det hon jag blev omkopplad till (som inte svarade). Hon förklarade i alla fall att det har att göra med när jobbet skickar in sina papper till dem och tydligen hade de varit snabba den här månaden och därför hamnade datumet före nästa lön. Men jag kunde vänta några dagar extra med att betala in om jag behövde.


Nu var det ju inte det det handlade om. Vi kan betala den här räkningen idag om det skulle vara så. Jag ville bara veta varför, och nu har jag fått svar på det. Att det ska behöva vara så krångligt att få svar på en enkel fråga att man måste prata med tre personer för att få det. :) Märkligt, mycket märkligt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards