Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 8 april 2010

Fantastisk dag!

Av rikku - 8 april 2010 21:45

Idag har det verkligen varit en riktigt underbar dag (nåja, med några små stötestenar, förstås)!


Visserligen började det hela med att Lukas vaknade klockan fyra och var jätteledsen. Han hade tagit av sig pyjamaströjan, kastat ut täcket och vovven och låg med huvudet nedborrat i madrassen och storgrät. Jag tog upp honom, bytte blöja (han storgrät fortfarande då), vyssjade honom, gick tillbaka in i sovrummet och satte på honom pyjamaströjan igen. Han var kall, stackarn, eftersom han hade både tagit av sig tröjan och kastat ut täcket. När jag lade ner honom i sängen och gav honom snuttefilt och vovve så hulkade han lite grann fortfarande, men hade lugnat ner sig jättemycket. När jag lade på honom täcket så somnade han om.


Mycket märkligt, men antagligen hade han drömt något och var kall och när han sen fick ett varmt täcke omkring sig och sin snuttefilt igen så kunde han somna om. Det är min teori i alla fall.


Nå, bortsett från den episoden så började dagen hur bra som helst. Jag hade ställt väckarklockan på sju och snoozade till kvart över. Barnen hade vaknat men var lugna och glada i sitt rum, så jag behövde inte stressa upp. Vi åt frukost i lugn och ro, båda barnen åt jätteduktigt (måste bara poängtera hur DUKTIG Lukas har blivit på att äta själv! Han äter både frukost och middag nästan helt utan hjälp nu) och sen fick de se lite grann på TV medans jag pysslade lite. Vi hade inte diskat efter middagen dagen innan så det var tvunget att göras något åt och sen fixade jag i ordning allt som behövdes för att vi skulle bege oss iväg till G, dagbarnmamman. Vi skulle vara där halv tio idag igen och tjugo över nio var vi iväg. Barnen följde med hur snällt som helst, det enda knorret var att Vanja ville se lite mer på TV innan vi gick, men det var inte så farligt.


När vi kom fram till G så gick det mycket bättre än gårdagen. Vanja var nästan inte blyg alls och Lukas var det verkligen inte utan kastade sig in i leken direkt vi kom in. Det var roligt att se. Idag var det fyra andra barn där, dubbelt så många som igår alltså. Men det gick jättebra det också. Jag fick vara med och leka också och bygga ett JÄTTEHÖGT torn (enligt barnens sätt att se på det). De var omåttligt imponerade över hur högt jag kunde bygga med klossarna. :)


Men när vi skulle gå hem så var det samma visa som igår. Barnen ville inte alls gå. Nåja, det visar ju bara på att de har roligt där och trivs bra.


Men när vi kom in på gården (jag hade tänkt gå in direkt och lägga barnen i säng) så var grannen på väg ut precis med sin dotter som är jämngammal med Vanja. Så då fick vi ju stanna ute en stund till, förstås, så de fick leka lite ihop också. Även om de inte just LEKTE ihop.. men sak samma. Roligt hade de i alla fall.


När vi sen gick in så var det väl liiite grinigt och Vanja ville inte gå in och absolut inte följa med upp, så jag gick upp med Lukas först och bytte på honom. Jag frågade Vanja om jag skulle stänga grinden eller om hon ville komma och då ville hon helt plötsligt komma upp. Man får vara lite ful ibland, men jag förstår ju varför hon var som hon var. Här hade jag avbrutit hennes lek TVÅ gånger på mindre än en timme och så skulle hon behöva komma in och gå och lägga sig till råka på allt. Jag hade också blivit sur över nåt sånt.


Nå, hon kom upp i alla fall och med lite välling i magen så gick det jättebra att lägga sig och sova. De sov i två timmar, de små liven, och vaknade pigga och utvilade. Vid tre-tiden så gav vi oss iväg till ICA eftersom jag hade fått reda på att mitt paket, som jag skulle ha hämtat igår, men som inte fanns där, hade, på något mystiskt sätt, hamnat på ICA så då begav vi oss dit. Dessutom var jag tvungen att handla lite eftersom både smör, bröd, mjölk och flingor var slut. *suck* Men det är sånt som händer.


När vi kom hem så var det lite för sent att börja med vanlig mat, så jag gjorde makaroner, bacon och korv istället. Det gick lika bra det och ungarna åt som hästar. TVÅ portioner var åt de och lite macka efter också. Jösses! Men visst är jag glad över att de äter så duktigt. Lukas åt nästan allting själv, det var bara mot slutet jag fick hjälpa honom med de illistiga makaronerna som smet iväg hela tiden. Det känns verkligen skönt att han äter själv och inte behöver lika mycket hjälp vid matbordet längre. Det betyder nämligen att jag får äta min mat varm numera. :) Alltid lika uppskattat.


Enda tillbudet vid middagen var att Vanja bröt ihop över att hon inte hade fått någon bacon. Lätt att veta att hon ville ha det också när hon hade deklarerat att hon ville ha korv. :) Hon har haft några såna sammanbrott den senaste tiden där vi står som små frågetecken till varför hon bryter ihop. Senast (utöver middagen) var när Tommy skulle ta på henne strumporna och tog FEL strumpor. Hon ville ha de rosa och han hade tagit de oranga. Men hon hade inte sagt något om att hon ville ha de rosa strumporna, så Tommy stod helt handfallen och fattade ingenting. När jag kom in så tjöt hon "Pappa tog de oranga strumporna!" och eftersom jag visste att hon hade haft rosa strumpor på sig senast så kopplade jag att hon ville ha de istället, men det var ju inte lätt för Tommy att veta. Men varför hon bryter ihop så totalt, det fattar varken han eller jag. Lite halvkomiskt är det, faktiskt. Och lite störande. :)


Resten av kvällen har varit jättelugn. Vanja ville titta på Pippi, så det fick hon. Jag busade med Lukas och fick världens mest slafsiga kyssar av honom och en halvt avbiten tunga då han råkade skalla mig så jag bet mig i tungan. :)


Just det! Det glömde jag att berätta! Lukas har ju faktiskt hjälpt till att laga mat idag! Han fick lägga ner korven i stekpannan. Han var jätteduktig och missade faktiskt bara en korv som hamnade precis vid sidan om pannan, men den lyfte jag i istället. Jag blir imponerad av barnens kunskaper varje dag, känner jag.


Lukas kan förresten två ord till nu. Så nu har Lukas ordförråd utökats till att kunna säga:

  • Mamma
  • Pappa
  • Hej
  • Tittut
  • Tack
  • Bo (boll)
  • Böh (snopp)

Är det bara jag som känner att "jaha! Är det inte TYPISKT att killar ska lära sig säga "snopp" bland de första orden??!"? :) Även om det i det här fallet inte är särskilt likt ordet "snopp" så är det det han menar. Han säger "böh" och drar i snoppen, alternativt, om han har blöja på sig, så säger han "böh" och försöker kika in i blöjan. :)


Utöver orden så säger han också "mm" som svar på frågor rätt ofta. :)

Han är allt bra söt. Men det är båda mina barn, förstås!


Puss på er, alla mina älsklingar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards