Thorn without a rose

Alla inlägg under april 2010

Av rikku - 12 april 2010 20:30

Haha, Vanja har kommit in i en liten "jag vill inte"-period. Just nu har barnen legat i sina sängar i 1.5 timmar och sover inte än. Varje gång jag går in till dem och säger att "nu måste ni sova, lägg er ner, natt natt, sov gott" så kontrar Vanja med "Jag vill inte sova!". Sen tillägger hon, lite i efterhand, "inte just nu".


Hihi. Sötungar. (Säger jag nu, när jag är på bra humör. Hade jag varit på dåligt humör hade det säkert låtit på ett helt annat sätt).


Lukas då? Varför sover inte han? Tja, säg det. Han roar sig med att dra av sig byxorna, kasta ut dem från sängen, kasta ut täcket, kudden, snuttefilten, gosedjuret.. Helt enkelt allt som finns i sängen. Sen står han och tittar på mig, pekar på något och säger "dä?". Det är bara att lasta in allting i sängen igen, dra på honom byxorna och säga till honom för hundrafemtionde gången att "lägg dig ner, det är dags att sova". Ibland lägger han sig ner och drar på sig täcket och ser allmänt jättesöt ut och ibland står han kvar, skrattar och ser bara allmänt busig ut.


Jag är chanslös, helt enkelt. :) De somnar väl när de somnar. Kanske betyder det att de sover längre imorgon, men jag betvivlar det. Skarpt.

Av rikku - 12 april 2010 13:30

Det blev ingen lek för barnen idag. Buffy hade blivit magsjuk i natt. Stackars liten. Hoppas bara vi slipper magsjuka.


Jag traskade i alla fall iväg och handlade med småttingarna eftersom det ändå inte blev någon utelek med grannflickan, så nu är i alla fall det gjort. Vädret är bättre än vad jag trodde i morses. Just nu har vi 14.5 grader ute, strålande solsken, klarblå himmel och knappt någon vind alls. Underbart väder, helt enkelt. Värmen kom ju också, även om den var lite trögstartad. :)


Just nu sover barnen och jag hade tänkt sätta mig och leta efter lite nya jobb, skriva lite ansökningar och så vidare, men det är hopplöst att komma in på Arbetsförmedlingens hemsida. De har gjort om sidan så den har legat nere ända sen i fredags och skulle komma upp nu idag, klockan åtta. Visst.. Alltså, sidan ÄR uppe. Det är bara.. eh.. svårt.. att komma in där. "Svårt" som i "uppdatera sidan 300 gånger innan du får komma in på startsidan och gör om samma sak varje gång du vill göra något nytt". Jättekul.


Nåja. Man får väl ha förståelse för att det strular i början när de gjort något nytt. Men det stör mig ändå att jag inte kan leta jobb.


På torsdag ska jag hem till en granne på plastparty. Ja, eller vad man ska kalla det. Hemparty? Whatever. Folk vet vad jag menar. Det ska bli kul. Träffa lite folk och prata och sånt.



Gällande mina två "löften" eller vad jag ska kalla dem så utsatte jag mig själv för frestelse angående den ena saken och klarade det. Duktig Nea. =)

Av rikku - 12 april 2010 08:45

Ungarna har blivit sjuka, båda två. Antagligen blev de smittade när vi var hos G i torsdags. Ett av barnen som var där var snorigare än snorigast och spred frikostigt ut sitt snor överallt.


Först trodde jag att Vanja skulle klara sig för hon uppvisade inga symptom igår. Däremot var Lukas näsa som en liten läckande kran. Men det visade sig väldigt tydligt i natt att Vanja också hade blivit sjuk. Hon hostade, hon nös och hennes lilla näsa bara rann och rann. Flera gånger i natt fick hon vatten i flaska för att hon hostade så mycket. Stackars liten. Imorses vaknade hon och grät, men visste inte varför hon grät. Antagligen mådde hon inte så bra. Så hon fick komma in till mig och ligga och gosa istället.


Jag var lite orolig ett tag för att hon skulle ha feber också, men termometern visade på 36.9 grader så nån feber fanns ju inte.


Lukas verkar må bättre idag i alla fall. Hans näsa rinner inte längre, men gissningsvis är han täppt istället. Eller så är han bara bättre. Det återstår att se.


Igår var det ju jättehärligt väder ute. Jag vet inte exakt hur varmt det var, men på kvällen var det i alla fall 12 grader fortfarande. Härligt. Jag skulle börja med maten klockan fyra, men jag hann inte ens börja innan det plingade på dörren. Det var Buffy och Katte som frågade om vi ville komma ut och leka. Det ville vi förstås, så maten fick vänta. Vi var ute ända till halv sex, så det blev väldigt sen mat igår. Men Tommy blev bara glad för det eftersom han inte kom hem förrens vid sex-tiden. Han gillade att han fick varm mat istället för uppvärmd. :)


Vi kom överens igår, Katte och jag, att vi skulle träffas idag också och låta ungarna leka. Men det verkar inte vara lika bra väder idag. Eller.. hm. Alltså, det är soligt och fint, men det har varit minusgrader i natt och det är fortfarande ganska kallt. Solen har varit uppe ett bra tag nu, men det är inte ens fyra grader ute än. Men det är bara att klä på ungarna mer kläder. :)


Problemet är bara att jag skulle behöva komma iväg och handla också. Men när ska jag hinna det? Aja, det får väl bli när det blir.


Angående mina två saker; jag har hittills lyckats hålla det. Men en dag är inte så mycket att skryta med. :)

Av rikku - 10 april 2010 21:30

Vilken dag det här har varit. Det har varit så TRÅKIGT större delen av dagen. Jag har försökt hitta på saker, men det har ändå slutat med att jag tycker att det är dötråkigt och det är så jäkla synd eftersom vi för sjutton är lediga idag! Men ändå har allt varit helt jäkla boring..


Nu, när barnen sover och allt är lugnt, då borde man göra allt det där man inte kan göra när barnen är uppe men nej. Jag bara sitter och stirrar och har så tråkigt som bara går att ha.


Nåja. Jag var ute med barnen på förmiddagen i alla fall. Det var soligt, men inte så väldans varmt. Det blåste ganska mycket och solen gick i moln titt som tätt. Till en början med gick det jättebra att vara ute. Vi sparkade lite boll och Vanja hade sin cykel med ute som hon sparkade sig fram på. Hon har inte riktigt greppat det där med hur man trampar än. I nedförsbacke går det dock jättebra. :P


Men sen.. Usch. Vanja lackade ur totalt när Lukas ville putta på henne när hon satt på cykeln. Det fick han inte alls göra och hon började stortjuta. *suck* Så det var ju bara att gå in.


....


Nä, det var det inte alls. Det gick bra nästan hela vägen in. Jag fick in Vanja och hade ställt in cykeln och allting, men Lukas var lite långsam (som vanligt, han brukar inte vara så snabb på att följa med. Han föredrar att gå åt motsatt håll) så jag gick och hämtade honom. Vanja hade nästan helt och hållet lugnat ner sig, men när jag tog upp Lukas och bar honom in så bröt hon ihop igen. Jag fick inte bära Lukas. Helt plötsligt vägrade hon komma in. Hon bara stod och vrålade utanför vår dörr. *suck* Man kan ju bli trött för mindre. Det slutade med att jag fick bära in henne också, samtidigt som jag hade Lukas på armen.


Oh, så roligt..


De här utbrotten börjar komma allt oftare, tycker jag (fast de inträffar fortfarande inte ofta). När man sen frågar henne varför hon blev arg eller ledsen så vet hon inte det, så det måste ju vara lika frustrerande för henne som för oss.


Nåja. När vi hade kommit in så gjorde jag i ordning dem för säng i alla fall för det kändes som att det var dags att sova när Vanja nu reagerade som hon gjorde. Det var lite tidigare än vanligt, men inte exeptionellt tidigt. Jag har lagt dem tidigare än så förr. Antagligen var det rätt val, för Vanja slocknade ganska direkt. Frågan är om det bara är ren trötthet som får henne att få såna utbrott eller om det är något annat. Kanske en kombination?


Efter middagsluren fick de en liten fika och sen fick de bada. Lukas är ju för det mesta skeptisk till badandet, men idag fick Vanja hoppa i badet först (vi hade först bara tänkt att bada Vanja) och då sprang Lukas till badkaret och plaskade massvis, så jag satte honom i badkaret också. Nå, "satte" är väl ord kanske.. det tog mig kanske tio minuter att få honom att sätta sig ner. :) Han är som sagt ganska skeptisk till hela grejen med att bada, men plaska gillar han. De hade jättekul i alla fall, ända tills det var dags att gå upp. Då fick Lukas mer eller mindre spel för han ville absolut inte gå upp. Märkligt. Först får man knappt i honom och sen får man inte ur honom.. Vanja var mer lugn. Hon skulle ju duscha efteråt, så hon fick stanna i badkaret en stund extra. :) Men det var inga problem med att ta upp henne sen heller.


Så mycket mer finns väl inte att säga om dagen.


Eller jo. Fast det har inte med just den här dagen att göra. Men ändå. Jag har bestämt mig för att försöka sluta med två saker. Jag tänker inte skriva vad de handlar om eftersom det kan vara lite känsligt för vissa. Men två saker ska jag försöka sluta med i alla fall. Vi får se hur det går. Jag ska väl börja räkna dagar imorgon så får vi se hur många dagar jag klarar i första försöket.


Får se om jag ska redovisa i bloggen eller ej hur det går. Jag är inte övertygad om att jag kommer lyckas, men jag ska väl göra ett gott försök i alla fall.

Av rikku - 9 april 2010 10:30

Idag ska jag försöka vara effektiv och städa undan här hemma. Det ser faktiskt förjävligt ut här hemma (enligt mina kriterier), men ett par timmars röj kommer göra underverk. Som vanligt så behövs det egentligen inte mer än en timme eller två för att förvandla "förjävligt" till "acceptabelt" då mycket är sådant som går fort att göra något åt.


Sagt på det viset så förstår ni kanske att "förjävligt" helt enkelt innebär att det ligger kläder och leksaker på alldels för många ställen och att köket är smuligt. :)


Men först ska jag göra en lista, eller rättare sagt ett schema, så jag vet i vilken ordning jag vill göra saker och även VAD som ska göras.


Sen får vi se om det blir någon tid över eller ej.

Av rikku - 8 april 2010 21:45

Idag har det verkligen varit en riktigt underbar dag (nåja, med några små stötestenar, förstås)!


Visserligen började det hela med att Lukas vaknade klockan fyra och var jätteledsen. Han hade tagit av sig pyjamaströjan, kastat ut täcket och vovven och låg med huvudet nedborrat i madrassen och storgrät. Jag tog upp honom, bytte blöja (han storgrät fortfarande då), vyssjade honom, gick tillbaka in i sovrummet och satte på honom pyjamaströjan igen. Han var kall, stackarn, eftersom han hade både tagit av sig tröjan och kastat ut täcket. När jag lade ner honom i sängen och gav honom snuttefilt och vovve så hulkade han lite grann fortfarande, men hade lugnat ner sig jättemycket. När jag lade på honom täcket så somnade han om.


Mycket märkligt, men antagligen hade han drömt något och var kall och när han sen fick ett varmt täcke omkring sig och sin snuttefilt igen så kunde han somna om. Det är min teori i alla fall.


Nå, bortsett från den episoden så började dagen hur bra som helst. Jag hade ställt väckarklockan på sju och snoozade till kvart över. Barnen hade vaknat men var lugna och glada i sitt rum, så jag behövde inte stressa upp. Vi åt frukost i lugn och ro, båda barnen åt jätteduktigt (måste bara poängtera hur DUKTIG Lukas har blivit på att äta själv! Han äter både frukost och middag nästan helt utan hjälp nu) och sen fick de se lite grann på TV medans jag pysslade lite. Vi hade inte diskat efter middagen dagen innan så det var tvunget att göras något åt och sen fixade jag i ordning allt som behövdes för att vi skulle bege oss iväg till G, dagbarnmamman. Vi skulle vara där halv tio idag igen och tjugo över nio var vi iväg. Barnen följde med hur snällt som helst, det enda knorret var att Vanja ville se lite mer på TV innan vi gick, men det var inte så farligt.


När vi kom fram till G så gick det mycket bättre än gårdagen. Vanja var nästan inte blyg alls och Lukas var det verkligen inte utan kastade sig in i leken direkt vi kom in. Det var roligt att se. Idag var det fyra andra barn där, dubbelt så många som igår alltså. Men det gick jättebra det också. Jag fick vara med och leka också och bygga ett JÄTTEHÖGT torn (enligt barnens sätt att se på det). De var omåttligt imponerade över hur högt jag kunde bygga med klossarna. :)


Men när vi skulle gå hem så var det samma visa som igår. Barnen ville inte alls gå. Nåja, det visar ju bara på att de har roligt där och trivs bra.


Men när vi kom in på gården (jag hade tänkt gå in direkt och lägga barnen i säng) så var grannen på väg ut precis med sin dotter som är jämngammal med Vanja. Så då fick vi ju stanna ute en stund till, förstås, så de fick leka lite ihop också. Även om de inte just LEKTE ihop.. men sak samma. Roligt hade de i alla fall.


När vi sen gick in så var det väl liiite grinigt och Vanja ville inte gå in och absolut inte följa med upp, så jag gick upp med Lukas först och bytte på honom. Jag frågade Vanja om jag skulle stänga grinden eller om hon ville komma och då ville hon helt plötsligt komma upp. Man får vara lite ful ibland, men jag förstår ju varför hon var som hon var. Här hade jag avbrutit hennes lek TVÅ gånger på mindre än en timme och så skulle hon behöva komma in och gå och lägga sig till råka på allt. Jag hade också blivit sur över nåt sånt.


Nå, hon kom upp i alla fall och med lite välling i magen så gick det jättebra att lägga sig och sova. De sov i två timmar, de små liven, och vaknade pigga och utvilade. Vid tre-tiden så gav vi oss iväg till ICA eftersom jag hade fått reda på att mitt paket, som jag skulle ha hämtat igår, men som inte fanns där, hade, på något mystiskt sätt, hamnat på ICA så då begav vi oss dit. Dessutom var jag tvungen att handla lite eftersom både smör, bröd, mjölk och flingor var slut. *suck* Men det är sånt som händer.


När vi kom hem så var det lite för sent att börja med vanlig mat, så jag gjorde makaroner, bacon och korv istället. Det gick lika bra det och ungarna åt som hästar. TVÅ portioner var åt de och lite macka efter också. Jösses! Men visst är jag glad över att de äter så duktigt. Lukas åt nästan allting själv, det var bara mot slutet jag fick hjälpa honom med de illistiga makaronerna som smet iväg hela tiden. Det känns verkligen skönt att han äter själv och inte behöver lika mycket hjälp vid matbordet längre. Det betyder nämligen att jag får äta min mat varm numera. :) Alltid lika uppskattat.


Enda tillbudet vid middagen var att Vanja bröt ihop över att hon inte hade fått någon bacon. Lätt att veta att hon ville ha det också när hon hade deklarerat att hon ville ha korv. :) Hon har haft några såna sammanbrott den senaste tiden där vi står som små frågetecken till varför hon bryter ihop. Senast (utöver middagen) var när Tommy skulle ta på henne strumporna och tog FEL strumpor. Hon ville ha de rosa och han hade tagit de oranga. Men hon hade inte sagt något om att hon ville ha de rosa strumporna, så Tommy stod helt handfallen och fattade ingenting. När jag kom in så tjöt hon "Pappa tog de oranga strumporna!" och eftersom jag visste att hon hade haft rosa strumpor på sig senast så kopplade jag att hon ville ha de istället, men det var ju inte lätt för Tommy att veta. Men varför hon bryter ihop så totalt, det fattar varken han eller jag. Lite halvkomiskt är det, faktiskt. Och lite störande. :)


Resten av kvällen har varit jättelugn. Vanja ville titta på Pippi, så det fick hon. Jag busade med Lukas och fick världens mest slafsiga kyssar av honom och en halvt avbiten tunga då han råkade skalla mig så jag bet mig i tungan. :)


Just det! Det glömde jag att berätta! Lukas har ju faktiskt hjälpt till att laga mat idag! Han fick lägga ner korven i stekpannan. Han var jätteduktig och missade faktiskt bara en korv som hamnade precis vid sidan om pannan, men den lyfte jag i istället. Jag blir imponerad av barnens kunskaper varje dag, känner jag.


Lukas kan förresten två ord till nu. Så nu har Lukas ordförråd utökats till att kunna säga:

  • Mamma
  • Pappa
  • Hej
  • Tittut
  • Tack
  • Bo (boll)
  • Böh (snopp)

Är det bara jag som känner att "jaha! Är det inte TYPISKT att killar ska lära sig säga "snopp" bland de första orden??!"? :) Även om det i det här fallet inte är särskilt likt ordet "snopp" så är det det han menar. Han säger "böh" och drar i snoppen, alternativt, om han har blöja på sig, så säger han "böh" och försöker kika in i blöjan. :)


Utöver orden så säger han också "mm" som svar på frågor rätt ofta. :)

Han är allt bra söt. Men det är båda mina barn, förstås!


Puss på er, alla mina älsklingar!

Av rikku - 7 april 2010 13:15

Ja, jag undrar om det är det jag håller på med just nu. Dagbarnmamman ringde igår och tyckte att vi skulle komma på besök idag och hälsa på en stund. Vi gick dit vid halv tio och var där omkring en timme. Barnen lekte med de andra två barnen som var där och jag och G satt och pratade. Vanja var som vanligt jätteblyg i början, men det släppte efter ett tag. När vi skulle gå så ville hon inte gå hem. "Inte just nu", sa hon och ville inte släppa leksakerna. Samma sak gällde med Lukas. Så på så sätt så gick det ju väldigt bra i och med att de ville stanna kvar.


G vill att vi ska komma tillbaka imorgon och på tisdag igen och sen tar vi och bestämmer fler dagar efter det. Är det inskolning jag håller på med? Hur gick det här till? Vad fort det har gått! Ska jag lämna ifrån mig mina älsklingar där under dagarna? Men Lukas är ju så liten! Bara lite över ett år.. Det är för tidigt! Jag vill inte! Men det är klart att jag måste.. Hade jag varit miljonär så hade jag inte behövt, men vi är ju långt från miljonärer (och ska man tro tidningar och de skatteovilliga så är det omöjligt att bli det också, men det är en annan diskussion). Finge jag bara jobb på företaget i Borås så skulle det kännas lättare, men som det är nu så måste jag skola in dem eftersom jag blir arbetslös. *suck* Men det rör sig om så kort tid, ändå. 15 timmar i veckan och det är klart att det är roligt för barnen att träffa andra barn och leka så det kommer säkert gå bra.


Om bara inte tiden gick så fort..

Av rikku - 6 april 2010 15:00

Igår hade grannen fest. Det är inte ofta folk har fester här, i alla fall inte som vi märker av. Jag tror vi har märkt av kanske 3-4 tillfällen då folk har fest här sen vi flyttade hit för två år sen. Det är väldigt sporadiskt, alltså.


Förra gången den här grannen hade fest så var det tjo och hej och musik som spelades jättehögt. När klockan slog över till tio så blev det knäpptyst. Nästan som om någon hade stängt av ljudet. Det kändes riktigt sjukt, faktiskt. Från 100-0 på två sekunder.


Igår var det inte riktigt så. Det var tjo och hejsan och hög musik. Det var körsång (mer skrik än sång, kanske) och stamp i golvet och de hade riktigt kul där ett tag kändes det som. Strax efter tio så stängdes musiken av, men det var fortfarande väldigt högljutt där inne. Halv elva satte någon på musiken igen. Sen stängdes den av. Och sattes på. Och stängdes av. Jag vet inte hur många gånger de gjorde det, men det var många. Det bråkades också på festen. Någon skrek och var asförbannad och någon annan gapflabbade. Vid ett par tillfällen funderade jag på om vi skulle gå över och fråga vad som stod på, men vi gjorde aldrig det.


Festen höll på länge. Tommy somnade innan de tystnade (bra för honom att han kan somna även om det är högljutt) men jag kunde inte somna. Först vid ett-halv två så blev det tyst ifrån lägenheten och jag somnade någon gång efter det. Sen ringde väckarklockan vid fem..


Så det blev inte så mycket sömn i natt. Man kan tycka att de borde ha lagt festen på en lämpligare dag, typ vilken dag som helst i helgen, men äsch. Det är så sällan folk har fest här så man ska inte klaga även om de hade festen innan en vardag då folk ska upp.


I övrigt då.


Dagbarnmamman ringde mig på morgonen idag. Imorgon, halv tio, ska vi komma hem till henne och titta och hälsa på. Jag vet fortfarande inte riktigt vad det är tänkt att vi ska göra, men sak samma. Det löser sig väl när man väl är där. Inskolningen närmar sig med stormsteg. Usch. Men samtidigt ska det bli skönt att ha inskolningen avklarad så behöver jag inte fundera på det när jag får ett jobb.


Idag kommer Tommy inte hem förrens sent. Han ska på fotboll idag och åker hem till sina föräldrar för att äta mat istället för att åka hela vägen till Alingsås och sen mer eller mindre kasta sig tillbaka till Göteborg. Det innebär att jag och barnen får vara ensamma hela eftermiddagen, men det går bra det också. Idag har faktiskt varit en väldigt bra dag för barnen. Inget bråk eller gnäll att tala om. Just nu sitter de stilla och tittar på TV och jag ska börja med maten. Hade vädret bara varit lite finare idag så hade vi nog varit ute mer efter maten. Men det kommer väl såna dagar också. :)

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards