Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2010

Händelselöst.

Av rikku - 14 augusti 2010 23:00

Jahapp. Det var värst vad inaktiv jag har blivit på bloggen. Jag vet egentligen inte varför, men jag kommer mig bara inte för att skriva.


Veckan som gick har jag jobbat två dagar. Egentligen skulle jag ha jobbat fyra dagar, men Vanja blev sjuk på onsdagen och blev hemskickad från dagmamman. Tommy tog första dagen men eftersom jag inte var helt kry heller så tog jag de andra två dagarna. Typiskt att sjukdom ska slå till just när jag får ett uppdrag igen, men vad kan man göra åt det? Inte mycket.


Vi var väl inte jättesjuka, men hosta, snuva och feber räcker ändå rätt långt för att man ska behöva stanna hemma.


Det har varit ganska händelselöst här hemma under den tiden. Barnen bråkar rätt mycket för närvarande och det är ganska gnälligt och tjatigt här hemma just nu. "Men lyssna på mig!" säger jag ganska ofta, märker jag, och jag blir frustrerad när de inte gör just det. Lyssnar, alltså. Ibland känner jag för att slänga alla leksaker för det enda de gör är ändå att bråka om dem. De har ett helt rum fullt med leksaker, men nog sjutton är det just EN sak de ska bråka om. Det är olika varje gång, förstås, men händelsen är densamma.


Jag antar att det är nån slags trotsålder på gång.


Lukas har ju förstås aldrig lyssnat och det är samma sak fortfarande, men Vanja har ju tidigare alltid lyssnat och lytt oss till största delen, men inte längre. Nu tjafsas det om det mesta och "jag kan inte" är svar till det mesta när vi ber henne att göra något. Nåja, det går väl över, det också.


Tur att de är söta emellanåt också.


Igår natt och imorses var Lukas dock inte alls söt. Återigen drog han av sig underkläderna och blöjan i sängen och naturligtvis hade han bajsat båda gångerna. *suck* Kul avslutning på gårdagen och kul början på den här dagen. Eeeeeeeller inte. Nå, det var ju bara att tvätta allt och duscha Lukas. Bara att bita ihop, helt enkelt.


Vanja gjorde en söt grej igår när jag och barnen var ute. Grannarna var också ute med sin lilla tös och någon hade ställt en kona på gräsmattan. Vanja, som är väldigt inspirerad av Pippi Långstrump, lyfte upp konan och sa "titta, vad jag är STARK!". Sen ställde hon ner konan och sa till grannflickan "känn vad den är tung" och precis när tjejen skulle lyfta upp konan så ställde sig Vanja på kanten, varpå grannflickan naturligtvis inte kunde lyfta den. "Mm, visst är den tung?", sa Vanja, klev av konan och lyfte upp den igen. "Kolla vad jag är stark!".


Jag höll på att dö av skratt. Snacka om att vara förslagen!


Ikväll hade vi en liten myskväll. Nå, tanken var att det skulle vara myskväll i alla fall. Vi hade köpt ostbågar, chips, Tommy åt kräftor (usch) och så hade vi köpt filmen "Tingeling" som vi skulle titta på hela familjen. Nå, tanken var ju god i alla fall.. Men om det blev så värst mysigt vet jag inte. Lukas kunde inte sitta still utan skulle pilla på allting som låg framme (fjärrkontroll, kräftor, dricksglas, brödkorg, locket till smöret.. you name it). Han lyckades hälla ut dricka i soffan, välta ut mitt glas och rev ner kräftor på golvet. När ostbågarna var slut började Vanja och Lukas att bråka, naturligtvis. Filmen struntade de fullkomligt i.


Istället för en avslappnad, mysig kväll så kände jag mig mest spänd och jäktad och irriterad. Barnen satt inte still med drickan, strödde ostbågar och chips över soffan och retades och bråkade med varandra och var inte alls avslappnade och mysiga.


Nåväl, som sagt; tanken var god i alla fall. Som ytterligare besvikelse så var filmen jättedålig. Den hade inte ens någon handling, som vi såg det. Nej, en total besvikelse var det.


Fast.. lite mysigt var det ändå. I alla fall innan ostbågarna tog slut. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards