Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010

Pikar och insinuationer.

Av rikku - 29 augusti 2010 21:30

Gud, vad jag börjar bli trött på detta. Seriöst, varenda gång man är ute och leker med barnen och grannfamiljen kommer ut så ska det pikas. Vi har försökt bortförklara det på alla möjliga olika sätt, som att de inte menar det egentligen, de har bara dåliga sociala skills, de tänker inte på vad de säger och så vidare, men nu börjar ursäkterna tryta.


Idag hade barnen vantar på sig när vi var ute, eftersom det börjar bli så kyligt. Det var tolv grader när vi gick ut, så jag anser det vara befogat med tunna vantar på då. Så kom grannfamiljen ut och deras flicka ville också ha vantar på sig när hon såg vad mina barn hade. Mamman i familjen röt ifrån att här behövdes minsann inga vantar och det var så varmt ute och det fanns INGEN anledning till att ha vantar på sig nu!


Sagt mitt framför mig och mina vantbeklädda barn.


Nåja. Ungen fick inga vantar.


Sen berättade jag att jag hade varit och handlat kläder igår på stan för ungefär 1000 kronor. Jag berättade lite grann vad jag hade köpt, men blev ganska snabbt avbruten av mamman som "skröt" om att hon minsann inte handlar kläder i de dyra affärer som finns inne i stan. Nej, hon åker baaaara till Ullared och handlar kläder till hela familjen varje gång de behöver kläder.


Men vad roligt för henne då. Alltså, jag kan inte ens berätta minsta lilla grej utan att de ska avbryta och berätta att de gör bättre val, har bättre jobb, bättre ekonomi och så vidare, och så vidare och så vidare. Det är inte så att jag missunnar dem något, men att ständigt få höra av dem att DE minsann har valt A eller B och det är SÅ mycket bättre än valet vi har gjort, då blir man lite trött på det hela. Ännu mer löjligt blir det när man tar i beaktande att alla tycker olika och det HON tycker är ett bra val, kanske inte passar alla.


Jag ska inte ens ta upp den harang jag fick höra när vi pratade om dagmammor vs dagis..


Det börjar bli så otroligt tröttsamt. Samtidigt så vill jag inte göra oss till ovänner med dem eftersom barnen har roligt ihop. Men mer än "bara grannar", det kommer vi aldrig att bli. Någonsin.


Däremot träffade jag på en annan granne på väg hem från affären idag. De har hus alldeles intill oss och har en dotter i Lukas ålder. Vi pratade lite och uttryckte båda önskan om att träffas nån gång så barnen kunde leka lite. Vi är alla lediga på helger, så nån helg blir det väl som vi får träffas. Får se vad vi gör nästa helg, om det kan bli något då, jag hoppas det. De är bra mycket trevligare än våra andra, snorkiga, grannar.


Ja, jag var ju och handlade kläder igår, som sagt. Tanken var att jag skulle köpa skor till mig och byxor till Vanja, som växer ur alla byxor i en rasande takt.


Så blev det inte. Jag hittade INGA skor jag ville köpa. INGA! Däremot köpte jag byxor till Vanja, tre par. Jag köpte även en skjorta till Lukas, två t-shirts till Tommy, åtta par vantar till barnen (ett trepack tumvantar, ett trepack fingervantar och ett par vintervantar var) och! så köpte jag en skitsnygg väst till Vanja! Den är så snygg att jag nästan önskar att jag var tre år själv. Eller att jag hittade en likadan i min storlek. Jag tänkte att jag skulle hitta en bild på västen, men icke. Kappahl var det jag köpte den på, i alla fall, om någon vill gå och titta på den. Fantastiskt snygg. Den passar jättebra på Vanja och hon gillar den verkligen, så det var ett bra köp.


Nu ska jag nog lägga mig och sova, även om klockan "bara" är halv tio. Tidig uppgång imorgon (halv fem) och viss risk finns för att jag kommer bli väckt kring ett i natt av Tommy. Han har varit på fotbollsmatch i Stockholm och är på väg hem. De beräknar att de är hemma kring ett, så det får vi väl hoppas att de är då. Kommer de senare än så, ja, då får Tommy det väldigt besvärligt imorgon när han ska upp till jobbet.


Jag ska ju jobba imorgon. Hela veckan, faktiskt. På samma ställe som förra veckan och det ser vi verkligen fram emot. Det är dels ett kul ställe, det är bra folk, roliga uppgifter och även om de börjar tidigt (halv sju) så slutar man ju tre, så det är ju rätt lugnt, det också. Och så tjänar man ju bra med pengar, också, och det är ju aldrig fel.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards