Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 2 november 2010

Mormor är sjuk.

Av rikku - 2 november 2010 21:45

Fick idag reda på att mormor ligger på sjukhuset. Hon har fått två stroker (strokes?) i helgen. Först en i fredags och sen ytterligare en på söndagen och på måndagen, alltså igår, åkte de in till sjukhuset.


Jag blev ganska orolig ett tag, dels över att mormor överhuvudtaget har fått inte bara en, utan flera stroker, dels över att det tog så lång tid innan de kom in till sjukhuset och dels att jag inte fick någon information om hur hon mådde när jag fick reda på det.


Men nu har jag fått lite lugnande besked. Min syster åkte in till KSS och hälsade på mormor direkt när jag berättade för henne att mormor var inlagd och sen hörde hon av sig till mig och talade om hur det var med henne.


Tydligen så har hon fått två lättare anfall, tack och lov, och verkar återhämta sig bra. Hon ska ha lite svårigheter med att styra vänster hand och vänster fot, alternativt ben, jag är osäker på vilket det var där, men i övrigt så ska hon må bra. På torsdag ska hon opereras, någon mindre operation med lokalbedövning och det verkar som att det är i halsen hon ska opereras.


Jag bör nog påpeka för alla eventuella berörda läsare att inget av det jag säger här är 100% säkert att det stämmer, men det är såvitt jag minns och har fått berättat för mig.


Mormor skulle även få hjälp med att träna upp rörelseförmågan i hand och fot (ben?), samt mediciner. Så vi håller tummarna för att det inte händer något mer nu.


Visserligen har jag inte någon jättebra kontakt med mormor och morfar (eller någon annan på den sidan familjen), men jag bryr mig ändå, även om vi bara ses en eller två gånger om året. Till skillnad från vissa andra så tycker jag att familjen är viktig och bör hållas ihop så gott det går, och att man bör bry sig om varandra, vare sig man ses ofta eller sällan.


Därmed inte sagt att man måste hålla ihop, vare sig makar, syskon, föräldrar vs barn eller andra delar av familjen, om man nu är pest och pina för varandra. Men herregud, man kan ju åtminstone försöka. I alla fall en gång, liksom.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards