Thorn without a rose

Alla inlägg under januari 2011

Av rikku - 19 januari 2011 14:59

Imorgon ska jag på intervju, helt oförhappandes. Jag skickade in en ansökan igår, eller rättare sagt fem, till ett bemanningsföretag och idag ringde de upp och ville att jag ska komma på intervju imorgon. Så barnens farmor får rycka in som barnvakt imorgon, igen, (har blivit mycket sådant på sista tiden) när jag ska på intervju.


Jag ska även försöka passa på att hitta någon födelsedagspresent åt Lukas när jag ändå ska in till stan och är utan barn. Utöver detta hade jag ju tänkt baka en tårta imorgon, men det får vi väl se om jag hinner då.


Vi får hålla tummarna för att det går vägen med jobbintervjun, men helt problemfritt är det ju inte, förstås. Vi har fortfarande ingen barnomsorg och hur vi ska lösa det om jag får jobbet, det vet vi inte riktigt än. Tommys mamma kan ju inte vara barnvakt på heltid åt barnen, direkt. Inte kan min mamma vara det heller, för den delen. Men vi får väl ringa runt och tjata och försöka få in barnen nånstans, varsomhelst, nästan. För det är ju omöjligt att ta med barnen till jobbet och att anställa någon som barnvakt, det har vi inte råd med.


Nåja. Det löser sig säkert. Steg ett är att ta sig till intervjun imorgon och göra sitt bästa där.

ANNONS
Av rikku - 17 januari 2011 22:23

Hihi, Vanja kan verkligen vara så rolig ibland. I söndags åkte jag och Tommy till den gamla lägenheten för att städa ur det sista och då var barnen hos sin farmor. Vanja ville att farmor skulle rita lite olika saker åt henne.


Först skulle hon rita ett piratskepp. Detta gjorde farmor.

Sen skulle farmor rita en pirat. Farmor ritade en pirat.

Sen ville Vanja att farmor skulle rita Pippis pappa. Farmor fick rita Pippis pappa.

Till sist sa Vanja åt farmor att rita Pippi och då sa farmor att "nej, jag kan inte. Jag är inte så bra på att rita". "Men hon har ju såna där flätor", förklarade Vanja. Okej, då ritade farmor flätor. "Och så har hon en klänning". Farmor ritade dit en klänning.


"Nå, det var väl inte så svårt?", sa Vanja.


Nej, svårare än så behöver det ju inte vara. :) Gullunge!

ANNONS
Av rikku - 14 januari 2011 10:59

Ja, nu är det röjning deluxe som gäller. Jag har verkligen fått upp tempot med uppackandet och tömmer kartong på kartong. Gör bara en liten paus för att notera det på bloggen. :) Det ska bli kul att se hur mycket jag hinner få undan innan Tommy kommer hem. (Får dock inte glömma att diska och laga maten också..)


Tommys pappa var här och lämnade ett skrivbord åt oss på morgonen. Om jag kan och orkar så ska jag försöka få ihop det också. Men en sak i taget. Just nu röjer jag i sovrummet och försöker få bort kartonger därifrån (som jag ställde in imorses när Roger skulle komma in med skrivbordet). Men det är ingen mening med att bara bära in dem i arbetsrummet igen, för det utrymmet behöver jag ju för att få upp skrivbordet. Nej, bättre att packa upp och få undan kartongerna i alla fall. Har ju några säckar med kläder och sånt också som måste packas upp.


Nå! Det är bara att sätta full fart här igen! Snart ska vi väl ha ett uppackat, och barnvänligt, hem igen. :)

Av rikku - 13 januari 2011 13:58

Det här blir första "riktiga" inlägget på den nya bloggen. (Alla andra inlägg är ju flyttade ifrån den gamla).


Ja, nu har vi alltså flyttat. Vi har bott i vår nya lägenhet i en veckas tid och börjar vänja oss vid den. Det känns bra än så länge, även om Willys ligger lite för nära, så det är alldeles för lätt att smita in och köpa sig något gott. :) Men jag ska försöka sluta med det, jag lovar.


Lägenheten börjar ta sig form. Vi har packat upp massvis, även om mycket fortfarande återstår. Det är otroligt hur mycket grejer man faktiskt samlar på sig. Om man inte har tänkt på det innan så märker man det definitivt när man ska först packa ner allting, och sedan packa upp det igen. Egentligen borde man rensa bland allting, men det är något som är väldigt svårt för mig. Jag håller fast vid allt möjligt "skräp", som Tommy kallar det. Nån gång kanske jag rensar bland det.. Men det är nog inte så troligt.


Idag har jag varit på möte med min jobbcoach. Vette fasen om det ger mig så mycket, men man ska ha ett öppet sinne och försöka. Jag fick göra en profilanalys idag för att ta reda på vad jag är för slags människa. Det visade sig att jag, enligt DISC-modellen, är en blandning mellan S och C, i en kombination som de kallar "perfektionisten". Det kan nog stämma rätt bra, skulle jag tro, men exakt vad jag ska göra med informationen vet jag inte än. Coachen tyckte att jag skulle arbeta på mina svagare sidor, det vill säga D och I. Vi får väl se hur det går.


En omedelbar fördel med att bo i Göteborg och då specifikt här, det är att vi har så nära till Tommys familj. Medan jag var borta på möte så passade Tommys mamma barnen. Hur smidigt som helst! Jag är naturligtvis jättetacksam för att hon har dels möjlighet, men även ork och lust att hjälpa till. Det underlättar verkligen för oss.


Jag vill även passa på att tacka inte bara svärmor utan även min svägerska för all hjälp vid flytten. De tog emot allting i lägenheten, packade upp, monterade ihop och städade och gjorde verkligen ett jättejobb som vi är oerhört tacksamma för. Det känns underbart att ha dem i närheten.


Jag tror att vi kommer trivas här. Visserligen är lägenheten, standardmässigt, ett nedköp, men plussidorna väger upp desto mer. Det är stort, rymligt, nära till så mycket saker och människor och mina chanser att få ett jobb känns enormt mycket större.


Jag tror det kommer bli jättebra. :)

Av rikku - 6 januari 2011 07:30

Hastigt och lustigt så flyttar vi tydligen redan idag. Om vi blir färdiga eller ej är en annan fråga, antagligen inte, men VI har sovit vår sista natt i Alingsås. Så då försvinner jag ifrån internet för ett tag. Med lite tur kanske jag är tillbaka ikväll, men räkna inte med det.


Hej då så länge!

Av rikku - 4 januari 2011 22:30

Nu har det varit väldigt tyst på bloggen ett bra tag. Det har ju sina naturliga orsaker, förstås. Först jul, sen nyår och så allt inför flytten, förstås. Men nu ska jag försöka sammanfatta vad som har hänt.


Dagen före julafton åkte vi hemifrån och satte kurs mot Töreboda. Pappa var ledig julafton, för en gångs skull, så då kunde vi ju inte missa att vara där. Tanken var att jag skulle köra oss dit, med nytaget körkort som jag hade, men eftersom alla, och då menar jag alla!, sa att det var glashalt ute och jätteläskigt väglag och hur farligt som helst, så beslöt vi att Tommy fick köra istället eftersom han har större vana. Sen visade det sig att vägarna var hur bra som helst och jag hade visst kunnat köra, men det visste vi ju inte då..


Tommy jobbade bara halvdag, så vi kom iväg i god tid. Väl hemma hos pappa bjöds vi på julbord, jättegott! Barnen åt inte jättemycket, men de verkar vara lite skeptiska till julbord, faktiskt. Nå, det kanske är fel att säga, för de har ätit rätt dåligt ett bra tag, båda två, men nu börjar det tydligen vända igen. *konstaterande efter att ha upptäckt att potatisen helt plötsligt tog SLUT vid middagen*


Julafton började väldigt lugnt. Vi vaknade alldeles för tidigt (tacksåmycketfördininbyggdaväckarklockaLukas) och hade massvis med timmar att fylla innan folk ens skulle börja ploppa in. Bror med flickvän och även vår systerson dök upp kring halv tolv-tolv-tiden nån gång. Vi satte nästan omedelbart igång med att dela ut julklappar eftersom vi skulle vara hos farmor klockan ett.


Vi fick jättemånga bra julklappar! Jag fick tofflor, choklad och ett litet spakit, bland annat, av Tommy. Vi fick en ny dammsugare och en ny kamera av pappa, barnen fick massvis med leksaker, lego och barnfilmer. Underbart! (TV:n har gått varm här hemma sen vi kom hem igen). Väl hemma hos farmor (DIT körde jag i alla fall!) så hade vi glömt haklappar, barnstolar och allting, men det löste sig ändå. Vi åt julmiddag (julbord igen, förstås), barnen lekte, Kalle Anka kom på TVn, barnen gav mig nästan ett nervöst sammanbrott i och med att de hela tiden drogs till trapporna (hade inte Lukas varit så liten så hade de väl för all del kunnat få leka i dem, men när jag inte litar på att Lukas GÅR nerför trapporna så vill jag inte att de leker i dem).


Det var jättetrevligt, som vanligt. Framåt kvällen så kom min andra faster och hennes familj för julklappsöppnandet (en faster var där sen tidigare). Nu var julklappsöppnandet inte lika kul för barnen som det varit hemma hos morfar. Eftersom de flesta julklappar redan var utdelade så fick ju barnen bara från mina farföräldrar och det blev ju inte så MÅNGA klappar. Men de var nog rätt nöjda ändå. Jag och Tommy fick jättebra presenter. Fyra nya kuddar och en karott. Men, och nu blir jag lite ledsen igen, karotten gick i kras när jag skulle samla ihop våra julklappar inför hemfärd. :( Men som farmor sa, det är bara saker. Men jag hade verkligen önskat mig en karott och farmor hade haft jättemycket besvär med att hitta en och den var så fin och allting.. och så gick den sönder. Usch, vad ledsen jag blev.


Men i övrigt så var det en jättebra julafton. Dagen efter åkte vi först till Mariestad för att hälsa på mina vänner och byta julklappar. Nå, strängt taget så åkte vi först till Moholm för att hämta Anna, men sen åkte vi till Mariestad i alla fall. Det är lite av en tradition att vi hämtar Anna på väg till Mariestad. :) Hemma hos Yenny hade vi också jättetrevligt. Vi fikade lite (Yenny hade gjort en underbar kaka? tårta? kaktårta? som var supergod!) pratade, dela ut julklappar och barnen lekte massvis. Det var verkligen underbart trevligt. Efter några timmar så åkte vi vidare till mamma. Först lämnade vi av Anna hos hennes farmor och sen byttes Tommy och jag av i samband med att vi tankade, så jag körde hem till mamma också.


Där blev det mat (INTE julbord, tack och lov!), prat och julklappar igen. Jul är verkligen fyllt av julklappsöppnande när man åker mellan så många ställen. :) Vi bestämde oss för att åka hem samma dag, så framåt kvällen så begav vi oss hemåt. Den här gången körde jag, hela vägen hem. Det gick hur bra som helst, men det kändes ändå lite nervöst och jag kunde inte riktigt slappna av. Jag har aldrig kört en sådan långfärd förut och så var det mörkt ute också. Mörker och bländande bilar irriterar ögonen mycket mer än man tror. Men det var inte alltför mycket bilar ute och det gick ju som sagt väldigt bra att köra hem.


På tisdagen åkte vi till Göteborg och firade där. Barnen dränktes i julklappar igen och fick jättemycket fina saker. Kläder, spel, leksaker. Barnens kusin fick en radiostyrd bil som blev omåttligt populär. Till och med Lukas vill köra bilen, men han är ju för liten för att förstå hur det går till! Men prova fick han i alla fall. Vi åt god mat, igen! Det är mycket god mat vid juletider, minsann. Klockan var väldigt mycket när vi (jag!) körde hem. Tommy fick frågan vid maten om han skulle ha en öl och helt plötsligt kunde han ju ta det eftersom jag har körkort! :D (Otroligt hur många gånger jag lyckas få med att jag har tagit körkort i ett enda blogginlägg..)


Nyår var inget speciellt, inte för oss i alla fall. Jag har väl aldrig tyckt att nyår är något vidare att fira. Jul, det är min högtid, det. Fast raketerna är ju förstås fina vid nyår. Vi väckte upp barnen kvart i tolv så de fick vara med och se raketerna. Det var väldigt spännande, tyckte de. Vanja tyckte att vi skulle titta på raketer nästa dag också och blev väldigt upprörd när jag antydde att det antagligen inte skulle skjutas några raketer då. Hon är så söt, den ungen. :)


Vi hade dock lite problem med att få dem att somna om igen.. Men det är väl sånt man får räkna med och nyår är ändå bara en gång om året.


Sen har vi ju flytten kvar då. Mycket är nerpackat, om än inte allt. Tommy hämtade ut nycklarna idag (fast vi verkar ha fått en nyckel för lite? Vi får kolla upp det..) och körde första lasset till den nya lägenheten. Mestadels böcker i papperspåsar, men även lite kartonger. Imorgon ska han köra ett lass till och på torsdag ska vi, förhoppningsvis, köra lite möbler. Mycket hänger på om hans  bror är ledig eller ej och det verkar han inte veta förrens på torsdag. Tommy är ledig både torsdag och fredag, så har vi tur så kanske vi blir klara med flyttandet redan då. Annars har vi sagt att vi ska flytta på lördag och det är då vi har bett om hjälp. Fast nu verkar det som att vi inte har så många som hjälper i alla fall. Brorsan trodde inte att han kunde hjälpa så mycket för han jobbar stenhårt den här veckan och har egentligen bara lördagen ledigt och då är det ju synd att slösa bort den lediga dagen på att hjälpa till med flytt, och Tommys andra bror ska tydligen jobba på lördagen, så då är vi helt plötsligt lika många som på torsdagen..


Nåja, det ordnar sig nog. Eventuellt ska min lillebror komma hit och hjälpa till, men det vet han inte om han kan än. Vi får väl se.


Det ska i alla fall bli skönt att bli klar med flyttandet för den här gången! Dessutom så ska jag, kanske, iväg nästa helg och ha filmkväll med mina vänner! Underbart! :D

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se