Thorn without a rose

Alla inlägg under september 2012

Av rikku - 24 september 2012 10:34

Japp, då har man gjort en god gärning, då. Igår kväll, när jag gick för att slänga skräp, upptäckte jag en nyckelknippa i låset till soprummet. Någon har alltså glömt nycklarna i efter att ha slängt skräpet! Inte bra, inte alls bra. Det här området vi bor i är ju inte direkt Sveriges mest hederliga, så det hade kunnat sluta illa för ägaren. Som tur var så var det jag som hittade nycklarna, så det var ju tur i oturen för den som glömt nycklarna.

Jag har inga illusioner om brottsfrekvensen här, och hade en ohederlig person fått tag på nycklarna hade ägaren antagligen fått inbrott ganska snart. Därför tog jag ut nycklarna ur låset och tog med dem hem.

Nu på morgonen gick jag över till hyresvärden med nycklarna, förklarade var och när jag hade hittat dem och påpekade även att trots att nycklarna passade låset i soprummet så passade de inte i min uppgång. Hade de gjort det hade jag kanske kunnat hitta ägaren själv, men jag tänkte inte springa runt bland alla gårdarna häromkring och testa dem.

När jag hade lämnat nycklarna gick jag till soprummet och satte upp en lapp om att jag hade hittat en nyckelknippa och lämnat den till hyresvärden.

Nu kan vi bara hoppas att nycklar och ägare hittar varandra igen.

ANNONS
Av rikku - 16 september 2012 19:10

Hipp, hipp, hurra, idag fyller jag år!


Något direkt firande har det dock inte blivit idag, kalaset hade vi redan igår. Men tyvärr var det många som inte kunde komma (typ.. hela min familj, förutom storebror) så något särskilt stort firande blev det inte. Lite kakor, tårta och lite presenter blev det i alla fall. Som vanligt så åt jag alldeles för många kakor, så jag fick ont i magen. Undrar om jag någonsin kommer lära mig?


Idag har det bara blivit att ta det lugnt. Underbara Tommy gav mig en ny bok i present, så nu är jag i valet och kvalet om jag ska börja på den nya boken, eller avsluta boken jag håller på med först. Tiden då jag kunde hålla på med upp till fem böcker samtidigt är nog tyvärr förbi, då jag har alldeles för lite lästid för att kunna göra det.


Just nu håller jag på med Terry Pratchetts "The Truth" och boken jag fick i present är Terry Pratchetts och Stephen Baxters "The Long Earth". "The Truth" är en bok om Skivvärlden medan "The Long Earth" är något helt nytt. Stephen Baxter är tydligen en känd sci-fi-författare, men jag har inte läst något av honom tidigare, så det ska bli intressant att se vad han och Terry har skapat tillsammans.


Men antagligen borde jag avsluta "The Truth" först..

ANNONS
Av rikku - 14 september 2012 13:10

Nu har det varit tyst här på bloggen ett tag. Det beror helt enkelt på att jag har haft besök av min mamma i en vecka och då har man inte så mycket tid att sitta vid datorn. Den tid vi har suttit vid datorerna har vi spelat Diablo tillsammans och det genererar ju inga inlägg. :)


Så. Det har naturligtvis hänt en del. I fredags gjorde jag min sista arbetsdag på evigheter. Det kändes skönt och samtidigt skumt. Jag vet ju varken när jag kommer tillbaka igen eller om jag hamnar på samma ställe igen. Det kan lika gärna bli så att jag hamnar på en helt annan avdelning med totalt nytt folk, eller rentav ett helt annat företag! Men det är inget jag ska oroa mig för redan nu. Nu ska jag ta det lugnt och förbereda inför bebisen och sen får man ta det andra när det blir dags och det ligger ju omkring ett och ett halvt år fram i tiden.


Mamma och jag har pysslat en del här hemma. Tvättberget är borta för den här gången och två gånger har vi bakat bröd (som redan är slut eftersom jag bara har gjort på ett paket jäst åt gången). Idag, innan mamma skulle åka hem, så monterade vi ner vår gamla tv-bänk, för den skulle mamma ha med sig hem. Skönt, då blev vi av med den. Den har ju stått här och tagit en massa plats rätt så länge. Nu ser det nästan lite tomt ut här i datarummet. :) Men den platsen har jag tänkt fylla upp med en byrå till bebisens kläder. Just nu har jag gömt undan bebiskläderna i skåpet under skötbordet, men där kan de ju inte ligga sen. När bebisen har kommit så ska ju blöjor, tvättlappar och sådant ligga där istället. Men som tillfällig lösning duger det ju.


Ikväll måste jag städa upp lite mer också, för imorgon kommer det folk hit och hälsar på eftersom jag fyller år på söndag.

Av rikku - 7 september 2012 21:25

Så här gulliga kan man vara på väg till förskolan. :)

Av rikku - 7 september 2012 21:20

Det är fredag, kväll, övertid och min sista dag på jobbet på väldigt länge. Jag har tre timmar kvar att jobba och sen får jag säga hej då till mina arbetskamrater, kanske för alltid. Ingen vet ju om jag får komma tillbaka till just den här avdelningen när det.är dags att återgå till arbetet. Så är det att vara inhyrd via bemanningsföretag.

Det känns lite konstigt att det är sista dagen. Å ena sidan är det en oändlig lättnad, det är tungt att jobba och visst känner man att kroppen tar stryk. Dessutom finns det vissa personer på jobbet som är arga över att jag har fått stå fast på laddbalanserna, (jag klarar verkligen inte av monteringen längre), och som tar varje tillfälle i akt att klaga över det, men aldrig till mig, såklart. Allt får man höra via omvägar.. Så den delen ska också bli skön att slippa.

Men å andra sidan så har jag varit här i över 1.5 år, och jag kommer sakna folket här. Nå, med vissa undantag, förstås, men så är det väl alltid.

Fast jag kommer ju komma på besök här när bebisen är född och visa upp minstingen. :)

Av rikku - 4 september 2012 23:00

Tre timmar kvar av den här arbetsdagen. Antagligen jobbar jag för mycket den här sista veckan. Jag är trött och hängig, men det är sista chansen för mig att dra in lite extra pengar och det lär väl behövas nu när jag ska gå på föräldraledighet.

Från och med lördag får jag ändå vila. Det gäller bara att hänga i tills dess.

Av rikku - 4 september 2012 14:48

Jaha, då har man varit på infomöte med bemanningsföretaget angående nedtaktningen som Volvo står inför. Det är många som ska bort och även om jag personligen inte kommer drabbas, i alla fall inte förrän tidigast om 1.5 år, så tyckte jag ändå att det var viktigt att gå dit och hålla sig uppdaterad om vad som händer.

Mycket är ju fortfarande osäkert, men de siffror som de har IDAG är att 285 uppdrag ska bort. Utav de 285 så kommer ungefär 200 vara visstidsanställda och runt 100 tillsvidareanställda. Det är naturligtvis mycket folk och så många kan inte bemanningsföretaget hitta nya uppdrag till, det förstår man ju. Nå, JAG förstår det i alla fall. Vissa på mötet var väldigt sura och griniga (antagligen för att de vet att de får sluta, men ändå..) och kom med helt absurda frågor, eller rättare sagt anklagelser. En kille ifrågasatte vad som var meningen med att vara fast anställd överhuvudtaget, man blev ju bara utslängd ändå.

Nå, antagligen var det rädslan och uppgivenheten som talade, men jag blev faktiskt lite irriterad.

Hur som helst. Bemanningsföretaget skulle börja ringa runt imorgon och informera de berörda, så i slutet av veckan hoppades de ha hunnit med alla.

Det är tråkigt med uppsägningar, men man vet aldrig, det kan ju vända fort så de behöver mer folk igen. Vi får hoppas på det.

Av rikku - 4 september 2012 00:56

Ja, klockan har ju passerat midnatt, så då kan vi gratulera nästa födelsedagsbarn. Grattis Nejra på sexårsdagen! :)

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se