Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2012

Trött-Nea.

Av rikku - 5 oktober 2012 20:50

Det märks att man är långt inne i graviditeten nu. Denna enorma trötthet som kommer över en är snudd på förödande. Klockan är strax efter åtta och jag är så trött, så trött. Jag orkar inte ens sitta vid datorn, så därför skriver jag det här inlägget via mobilen.


Jag är snart inne i vecka 36, så det är ju bara en månad kvar innan bebisen ska titta ut. Det ska bli skönt, inte bara att äntligen få se sin bebis, men även att slippa den här tyngden. Magen pressar på, hur jag än försöker ligga.


Man kunde tro att jag skulle ha svårt att fylla ut dagarna nu när jag går hemma hela dagarna, men det är snarare tvärtom. Dels har jag barnen hemma väldigt mycket och då har man sällan mycket tid över. Sen har jag ju börjat baka eget bröd för att vi ska slippa köpa och därmed kunna spara pengar och det tar ju också tid.


Men sen är det ju så mycket annat, smågrejer, som kommer emellan också. Den här veckan har jag både varit på MVC, hos tandläkaren, frisören och en extravända till förskolan för att barnen skulle ta förskolefoton.


Tandläkaren var jag hos igår. Det var dags att rotfylla tanden som gav mig så mycket smärta i augusti. Det är inga besök man ser fram emot, direkt. Dels är det obehagligt, själva besöket, dels kostar det pengar, massa pengar. Men igår gick det rätt snabbt, ändå. Jag hade räknat med en timmes behandling, men det var klart på under en halvtimme. Det är bra när man blir överraskad åt det hållet.


Nu återstår bara ett besök till så ska den tanden vara avklarad sen. Pust!


På förskolan hade de höststädning igår. Barnen plockade grenar, krattade löv och planterade lökar. Lukas ville plantera äppleträd, men det var tulpaner de skulle plantera. :)


Idag hade de alltså fotografering. Eftersom det är fredag så skulle barnen egentligen inte vara där, så vi fick komma in extra för det. Det ska bli kul att se hur fotona blev. Förra året blev de mindre bra, så jag hoppas på bra kort i år.


Efter fotograferingen så gick jag och barnen till Frölunda Torg. Jag ville se om det fanns någon drop-in-tid till mig på hårsalongen, för jag ville desperat klippa mig. Håret såg förjävligt ut. Som tur var så fanns det tid och vi behövde inte vänta så länge på att det skulle bli min tur.


Jag hade bestämt att jag skulle ha lugg. Det har varit svårt att bestämma sig, men nu hade jag äntligen kommit fram till ett beslut. Så jag sade till att jag ville ha lugg och hon började klippa.


Alltså, det här måste jag komma ihåg till nästa gång; hur enkelt man än tycker att det är att förklara hur man vill ha det, så ska man alltid leta fram en bild att visa upp också. Det finns uppenbarligen många sätt att klippa lugg på och jag fick förklara mig inte riktigt nöjd än flera gånger. Det första hon klippte var lugg över ögonen och behållen längd överallt annars. Eh! Såg ju ut som gardiner runt mitt ansikte! Men efter några omgångars förklarande så kom vi fram till ett slutresultat.


Jag är fortfarande inte säker på att jag är nöjd, men Tommy tycker det blev snyggt i alla fall.


Här är en ful "jag-tar-kort-själv-med-mobilen"-bild.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards