Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 26 juli 2008

Påkörda!

Av rikku - 26 juli 2008 22:00

Gah! När vi var på väg ut från parkeringen idag så blev vi påkörda av en bil som skulle backa ut från sin parkeringsplats! Han hade verkligen noll uppsikt och backade dessutom jäkligt fort, inte alls som Tommy gör när han backar. PANG, sa det bara så hade jag ett bilarsle i min bildörr.


Så trevligt. Känns ju extra bra när vi precis har betalat av servicen så kommer nästa grej, liksom. Fast det här ska väl inte vi betala något för, i och för sig. Det går väl på den andre killens försäkring, men ändå. Det känns ändå surt.


Som tur är (tur i oturen) så var det en granne och han verkar inte vilja bråka eller något sådant, tack och lov, utan han sa att det är bara att lämna in bilen så går allt på hans försäkring. Till och med hyrbil skulle tydligen ingå eftersom han har sin bil helförsäkrad.


!!!!


Där blev jag lite chockad, faktiskt. Han har en gammal skrotig Volvo från -92, varför i hela fridens namn har han den helförsäkrad? Inte ens vi har bilen helförsäkrad längre och vår bil är bara hälften så gammal som hans.


Nåja, det är ju inte vi som betalar den försäkringen.


Hur som helst så har vi nu en väldigt stor och ful buckla i bildörren på passagerarsidan. Hoppas att det går att rätta till så att det ser vettigt ut igen. "Kul" är det ju också att vi det senaste har funderat på vad vi skulle kunna få för bilen i inbyte om vi hade velat byta bil. Då känns det ju trevligt att veta att bilens värde säkert sjönk en bra bit idag. Mys.


Nä, nog om det. Klart att man fortfarande är irriterad, men hänt är hänt och på måndag ska jag snacka med Folksam (det gick tydligen inte att få information från dem på en helg) och så får vi ta itu med sakerna då.


Idag var vi hemma hos Krille (Tommys bror) och Piia och grattade deras son Wille som fyllde tre år igår. Gosh, vilken hetta, vilken värme! Man höll ju på att få slag. Det var lika varmt inne som ute, det vill säga omkring 30 grader. Men barnen struntade blankt i värmen. De sprang omkring och stojade och busade för full rulle. Man blev ju alldeles svettig bara av att titta på dem! Men roligt hade de. :) Wille fick nästan bara bilar i födelsedagspresent. Det var det enda han hade önskat sig och de enda presenter han tittade åt. =D Han fick lite andra grejer också, men det var baaaaara bilarna som var intressanta, så då var det ju tur att han fick många. :)


Vi kom därifrån ganska sent och var inte hemma förrens typ halv nio. Vanja var sååå trött, stackarn. Men så blir det när man busar runt så där mycket. När vi åkte hem i bilen så hade hon bara blöja och t-shirt på sig. Hemma hos Krille och Piia så sprang hon omkring i enbart blöja för hon var tokvarm. Ja, det var hon i och för sig även med bara blöja, men lite mindre än tidigare åtminstone.


Pyjamas är bara att glömma att hon ska ha på sig när hon ska sova. Hade vi satt på henne det, då hade hon väl aldrig somnat. Antagligen hade det bara varit en blöt fläck kvar av henne på morgonen i så fall. Natten som var fick vi ha balkongdörren öppen och fläkten igång hela natten, annars hade det aldrig gått att sova. Tommys mamma sa att igår natt så hade temperaturen sjunkit till 17 grader, som LÄGST! Jösses... ja, mycket kan man säga, men inte var det kallt i alla fall.


Synd bara att när sommaren väl är här, så är den så varm att man inte kan njuta av den. :/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards