Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 2 juli 2009

Sommar och sol... och värme!

Av rikku - 2 juli 2009 13:45

Nu är sommaren här på allvar, det märks. Solen skiner, fåglarna kvittrar, bara små fluffiga moln på himlen och temperaturerna stiger till nästan outhärdliga grader. Men man ska inte klaga, nu när vi väl har värme. Alltför många somrar har vi haft bara regn och rusk och inget skönt väder alls.


Fast igår.. klagade jag, banne mig. Fi fan, alltså. Vi skulle iväg och bada efter att Tommy kommit hem från jobbet. Vi skulle bara ta en snabb fika först och vi hade naturligtvis slut på det mesta här hemma, så jag fick ta barnen och handla först. Vanja vaknade från sin middagslur vid två och omkring kvart över två kom vi iväg.


Det var varmt. Jag hade tagit med vatten till Vanja, men naturligtvis glömt bort mig själv. Det tog längre tid än vanligt att gå till ICA och flera gånger var jag tvungen att stanna och luta mig mot vagnen, så jobbigt var det. Väl inne på ICA så gick det hyfsat fort. Jag köpte en dricka till mig och stilldrink till Vanja och sen började vi gå hem igen. Jag hann inte gå särskilt långt innan jag upptäckte att min ena sandal orsakade ett sår på vänsterfoten. För varje steg jag tog så gjorde det mer och mer ont och jag fick ta av mig sandalerna. Åh fy, vad ont det gjorde! Asfalten brände under mina fötter och jag fick skynda mig att gå. På de skuggiga partierna var det svalt och skönt, men de partierna var sorgligt få. Innan jag hade kommit hem så kändes det som att mina fötter hade brunnit upp. Varje steg var smärtsamt och solens hetta och tyngden av vagnen gjorde mig varm och svettig.


När vi äntligen kom hem igen, halv fyra, så fick jag se mig själv i spegeln. Hu! Mitt ansikte var alldeles rött och flammigt och svetten rann hejdlöst. Jag var helt utpumpad, men hade inte tid att vila. Upp med kassarna, upp med ungarna, ställa in maten, packa badväskan. När Tommy kom hem tio minuter senare var jag ett vrak, men oh, så skönt det var att veta att vi skulle iväg och bada!


Vi åkte iväg till "playan" som det tydligen kallas här i Alingsås. Där var det långgrunt och helt perfekt för små barn. Vanja sprang förtjust i, hon som aldrig har badat i en sjö förut! :D Naturligtvis fick hon ett antal kallsupar som var otäcka och som gjorde henne ledsen, men det gick fort över. Vi måste verkligen iväg och bada snart igen. Det var helt underbart.


På kvällen så gick jag ut med Vanja för att sparka lite boll. Vår ena granne, som har en dotter i Vanjas ålder, var också ute så jag gick bort dit och satte mig och pratade. Vanja och Buffy, som flickan heter, lekte fint ihop. Eller ja.. "ihop" kanske är fel ord, men de lekte fint bredvid varandra i alla fall. :) De cyklade, badade, lekte med bollarna (de hade varsin) och grävde i sandlådan. Riktigt roligt!


Jag måste säga att vädret vi har nu, det är som bäst på kvällen, kring sju-åttatiden. Då är det fortfarande varmt, men behagligt varmt istället för den lite extrema värmen som vi har nu på dagarna. Det är varmt och behagligt, fläktar lite och hela livet känns då allmänt härligt. För några kvällar sen så gick vi en kvällspromenad vid sjutiden. Egentligen ska Vanja sova vid sju, men den senate tiden har hon fått gå och lägga sig lite senare, kring åtta. Då har hennes rum hunnit bli lite svalare i alla fall och dessutom sover hon lite längre på morgonen när hon lägger sig senare. I alla fall. Den där kvällspromenaden var också en sån där sak som vi absolut måste göra om. Det var underbart skönt och vackert och jag njöt för fullt av känslan, dofterna och ljuden som sommarkvällen bjöd på.


Till helgen ska vi antagligen åka till Slottsskogen. Det ska bli trevligt. Tommys mamma följer antagligen med och kanske även hans bror med familj. Det är alltid roligt för Vanja att träffa sin kusin. Ja, de andra kusinerna också, naturligtvis, men de bor ju inte här. Dem kommer vi nog träffa nästa helg istället. Tommy har fått förlängt, igen, den här gången till sjunde augusti. Det är naturligtvis jättebra och roligt, men det har ju en tråkig baksida. Det innebär att Tommy inte får någon semester i år. Därför har vi bestämt som så att nästa helg åker vi ner till min pappa. Han jobbar bara nästa vecka och sen har han semester i två veckor. På söndagen åker Tommy hem. Själv. Jag och barnen stannar hos pappa. Helgen därpå kommer Tommy ner igen och på söndagen åker vi hem tillsammans. På så sätt får jag och barnen lite semester och kan åka och bada och träffa lite folk. Det kommer bli trevligt. Synd naturligtvis att Tommy inte kan vara med, men vi får hoppas stort på nästa år istället. Det kommer bli ensamt för Tommy här hemma och jag kommer sakna honom medans vi är bortresta, men det är nog bara nyttigt för oss. Man bör sakna varandra lite nu och då, för då uppskattar man varandra mycket mer sen när man ses.


Tröstar jag mig med, i alla fall.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards