Thorn without a rose

Alla inlägg den 20 september 2010

Av rikku - 20 september 2010 19:30

Okej, jag har inte hunnit med här riktigt. Det har hänt mycket under hela veckan och det är mycket jag har velat skriva om, men inte hunnit göra. Nu ska jag försöka skriva om allting i efterhand, och det vet man ju hur bra det brukar gå. Nå, jag gör ett försök i alla fall.


Måndag:

I måndags hade vi ju inskolning på dagiset för barnen. Jaja, förskolan då. Vi kom dit vid tio-tiden (gött med en lugn morgon), lagom till sångsamling. Efter sångstunden så gick de flesta barnen ut och lekte. Kvar blev Vanja, Lukas och en liten flicka till. De fick undersöka lekrummen och alla leksaker och bekanta sig med omgivningarna i allmänhet. Jag pratade med personalen, som för övrigt verkar jättebra, och fick en massa information, varav jag har glömt minst hälften redan. :)


Nej, men det verkar riktigt bra. Eftersom vi inte får ha kvar dagmammorna så är det ju bra att vi har fått plats på en förskola som verkar bra. Visst har vi hört en del negativt om just den förskolan, men med tanke på varifrån vi hörde det så är det inget vi fäster något större avseende vid.


Tisdag:

Natten till tisdagen blev jag helt plötsligt sjuk. Ingen vet varifrån det kom, men kom gjorde det. Jag fick tokont i magen, mådde jätteilla, kräktes och var allmänt hängig och sjuk. Jättekul. Jag som verkligen ville få jobba under resten av veckan, men istället fick jag ringa och sjukanmäla mig. Tommy tog med barnen till förskolan i alla fall, dels för att de var tvungna att få vara där innan de skulle vara lediga i två veckor och dels hade jag inte kunnat ta hand om dem på något särskilt bra sätt. Sitter man fastklistrad inne vid toaletten och kräks så har man inte så stor koll på vad ungarna tar för sig, liksom.


Kul parantes angående tisdagen: När Tommy lämnade barnen så chockades personalen av att när Tommy lämnade barnen så gick de bara in och lekte direkt. Inget skrik, inga tårar, inga utdragna avsked. (Knappt något avsked alls, ju). Nå, de är ju vana vid inskolning vid det här laget och tro mig, vi har haft nog med såna lämningar redan. Skönt att den tiden är över. (Peppar, peppar, ta i trä).


Onsdag:

Jag var fortfarande sjuk, men mådde framåt eftermiddagen så pass bra att jag ringde jobbet och sa att jag skulle komma och jobba igen på torsdagen. Skönt. Eftersom jag mådde så pass bra så kunde jag hämta barnen tidigare på förskolan. Tommy skulle iväg och handla presenter efter jobbet, så det passade ju bra. Så mycket mer hände nog inte på onsdagen, vad jag minns. (Det är därför man inte ska skriva om saker en vecka i efterhand, många saker glöms bort).


Torsdag:

I torsdags fyllde jag år. Yay! Hipp, hipp, hurra för mig! Jag fick massvis med gratulationer på Facebook, några sms, två telefonsamtal, rosor och presenter av Tommy. Vi åt underbart god middag (viltgryta med apelsin) och tårta (schwarzwald). Det var sammantaget en helt underbar dag och jag blev mycket nöjd.


Fredag:

Fredagen blev lite stressig. Eftersom jag inte hade varit iväg och inhandlat några presenter än till mina syskon så fick vi sticka iväg direkt efter jobbet nästan. Jag hade maten färdig (makaroner och bacon, what the heck, det gick på fem minuter) när Tommy och barnen kom hem, så vi skyndade oss att äta och sen slängde vi oss iväg. Vi åkte till Coop i Sisjön eftersom de hade erbjudande på vinterkängor till barnen och det behövs ju inhandlas. Vi köpte varsitt par kängor till barnen och nya gummistövlar åt Vanja eftersom hennes tydligen hade gått sönder. Förskolan påpekade det. Efter lite velande hittade vi presenter till syskonen också, men vad det var, det skriver jag inte här eftersom alla inte har fått sina presenter än. :)


Vi kom hem rätt så sent (det är långt till Sisjön från oss) och fick mer eller mindre lägga barnen direkt när vi kom hem. Sen fick vi vuxna sätta igång med städningen. Yay, vad kul.. Nå, det behövde göras eftersom vi skulle få besök under helgen.


Lördag:

På lördagen kom det folk och grattade mig. Från min sida kom pappa, mina bröder och farmor och farfar. Från Tommys sida var det hans föräldrar, hans storebror och dennes son. Så det var ganska full rulle under lördagen. Vi hade handlat tårtor (dyra sådana) på Maxi som var jättegoda. En Schwarzwald till, fast bakad på Maxi, inte en sån där vanlig Schwarzwald, och en Drottningtårta.


Tommys föräldrar hade även med sig en gryta som vi åt, så då behövde vi inte tänka så mycket på mat (min sida av släkten hade redan åkt hem då). Jag bara skalade potatis och kokade den och Tommys mamma gjorde i ordning det sista med grytan. Smaskens!


Även den dagen blev lång och det blev sen sänggång för barnen. Sängdags har verkligen blivit en pärs just nu. Lukas bara klättrar ur hela tiden och vill verkligen inte sova, hur trött han än är. Nåja, det ger väl med sig så småningom. Men så länge det håller på så är det jobbigt, förstås.


Söndag:

På söndagen kom min mamma hit. Hon ska ju vara här ett tag, så hon är nu installerad i vardagsrummet. Stackare.. men vi har ingen extrasäng och hon försäkrar oss om att soffan är jättebra att sova på, så vi får väl tro henne. När vi väl köper hus så får vi skaffa gästrum så folk kan sova ordentligt när de är här och sover över.


Det var ju även val på söndagen. Vi gick troget och lade våra röster, men tyvärr hjälpte det inte. De blå vann igen och nu står vi återigen inför sju (fyra) svåra år.


Måndag:

Idag är det alltså måndag. Jag har INTE jobbat. Helt korrekt, eftersom jag är ledig. Så vad har jag gjort då?


Jo, jag har kört bil! Min intensivutbildning har börjat. Det var jättenervöst, men det gick ändå rätt bra. Okej, jag är stel som en pinne av nervositet och stressar lite för mycket när jag ska växla ibland, men på det stora hela så har det gått jättebra. Jag har kört i ungefär åttatusen rondeller, om jag får överdriva lite, och växlat upp och ner som en galning. Imorgon ska det bli körning i tätort. Gosh! Men det ska säkert gå bra. :)


Huvudsaken är att jag har börjat! Min körskollärare tror dessutom att jag kan klara det på två veckor (optimist..) så hon vill att jag ska boka tid för riskettan, halkkörning, teoriprov och uppkörning direkt. Nåja, varför inte? Klarar jag det så är det ju jättebra, men själv har jag fortfarande vissa tvivel om det kommer att gå. Men visst kommer jag få öva mycket under de här veckorna!

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards