Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 9 april 2013

Uppdatering.

Av rikku - 9 april 2013 11:39

Det blir väldigt sporadiska inlägg från mig just nu. Jag har inte riktigt varit närvarande på sista tiden. Visst, jag har suttit vid datorn och jag har svarat på inlägg och trådar lite här och där när jag har orkat och lusten har fallit på, men jag har nästan inte skrivit några inlägg själv. Det har mest blivit en länk här, en vidaredelning där, inget som kräver något engagemang, liksom.


Jag kan inte riktigt svara på varför det har blivit så här. Antagligen beror det på en massa olika faktorer. Vi har ju dels varit sjuka, dels har det varit en begravning (som jag inte kunde gå på på grund av sjukdom) och dels så har jag en hel del att göra hemma med kläderna som jag försöker sälja och sortera. Jag kan ju säga så här; jag lär ju inte bli rik på Tradera. Men skit samma. Bara jag blir av med lite kläder och får en slant för besväret så.. Jag fick sålt barnvagnen till slut i alla fall för hela 130 kr. *suck* Nåja, det är ju bättre än att slänga den, antar jag.


På torsdag ska jag med Lily till BVC för återbesök. Jag tror att det är dags för en ny vaccinationsspruta, och så lär vi ju väga och mäta henne också. Förhoppningsvis har hon gått upp en del i vikt sen senast, så kan jag släppa det där med hennes dåliga viktuppgång sen (som alla tycker att jag inte borde bry mig om till en början med).


Hon har börjat leka mer, vilket är roligt, men framförallt praktiskt. Det innebär att vi faktiskt kan sätta ner henne, ge henne en leksak och så kan hon roa sig själv medan man, till exempel, skalar potatis.

Hon har inte börjat krypa än, men hon kan vända sig, både från mage till rygg och från rygg till mage. Dessutom är hon väldigt bra på att snurra runt. Då menar jag inte rulla, utan verkligen snurra. Man lägger henne (på rygg) åt ett håll under babygymmet och vips så ligger hon tvärs under det istället, eller åt andra hållet. :)

Hon "pratar" en hel del också. Nu menar jag naturligtvis inte att hon bildar ord, men hon gör en massa ljud, oftast när hon håller i nappen och ska tugga på den. När hon "pratar" med oss så är det mest "prrrrrrrffft" hon säger. :)


Sötnosen.


Vanja och Lukas växer också så det knakar. Det ska bli skönt när vi flyttat till huset och de får varsin byrå att lägga sina kläder i, istället för att dela på en byrå som de gör nu. Det går ju inte ha någon översikt över vilka kläder de har när allt ligger som packade sillar i lådorna. Lukas skulle ta på sig ett par byxor häromdagen och kom springande till mig och sa: "Mamma! TITTA på mina byxor!". De slutade strax under knäna.. Woops..! Ähum.. tre storlekar för små var de. Det var ju bara att sortera ut dem från hans låda. Vanja upptäckte en tröja som hon inte fick på sig, men det var inte så konstigt, för det var Lukas tröja.. Ähum. Japp, det är bra med koll på kläderna.


Vanja har kommit in i nån slags trotsålder, verkar det som. Hon vill gärna bestämma allting och när hon inte får som hon vill så surar hon ihop totalt. Det är så olikt henne. Förhoppningsvis går det över snart. Igår blev hon upprörd när jag sa till henne att hon inte fick ha på sig klänning, eftersom vi skulle gå ut och det var kallt. "Men vadå? Ska du tvinga mig att byta kläder?", frågade hon upprört. Eh.. ja, faktiskt. Det är inte läge att gå ut i en sommarklänning när det är två plusgrader ute. Sen får hon tycka att jag är en elak mamma hur mycket hon vill. :)


Jag tror jag hade något mer jag tänkte skriva, men det försvann, så jag avslutar med lite bilder istället. Det blir mest på Lily, men jag försöker få med de andra barnen också.


                                       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards