Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2007

Vaccination.

Av rikku - 28 augusti 2007 18:15

Då var Vanja vaccinerad. Cool som hon är så sa hon inte ett pip när barnmorskan stack henne med nålen.


Duktig tjej.


Hon blev även vägd och mätt och idag så vägde hon 6080 gram och var 64 cm lång. Men jag undrar jag om deras våg verkligen går rätt. När vi har vägt henne här hemma så har det visat på långt över sex kilo och helt plötsligt så väger hon bara strax över? Nåja.. Det kan ju vara våran våg som visar fel också, naturligtvis.


När vi var klara och jag precis skulle göra mig i ordning för att gå så inträffade något som gjorde mig aningen irriterad.


Jag satt med Vanja i knät och hade både handduk, napp, lapp med ny tid och den lilla boken i händerna. För att kunna packa ner allting i väskan så reste jag mig upp och lade Vanja på skötbordet, vände mig om, tog väskan, vände mig tillbaka och skulle lägga ner allting.


Jag befann mig på sin höjd en meter ifrån Vanja och var vänd bort ifrån henne i kanske fem sekunder.


Men omedelbart så utropade barnmorskan att så där får man ABSOLUT inte göra och TÄNK om Vanja hade ramlat ner och det var PRECIS på det där sättet som de flesta olyckor skedde.


Jag trodde i några sekunder att hon skojade, men hon såg gravallvarlig ut. Jag sa till henne att det är ingen fara, Vanja kan inte förflytta sig än så att hon kan ramla ner, men jag tror inte att hon lyssnade på mig. Eftersom jag hade känslan av att det inte skulle gå att övertyga henne om motsatsen så brydde jag mig inte mer utan sade bara hej då efter att ha packat ner allting och sen gick jag.


Alltså, jag förstår till viss del varför hon sade så. Det sker säkert många olyckor med föräldrar som lämnar barnen utan tillsyn, men jag befann mig en meter bort och jag såg henne hela tiden med undantag för kanske fem sekunder. Om man ska tro att barnen kan ramla ner på fem sekunder så spelar det ju ingen roll om man står där eller inte. Då skulle man snarare behöva spänna fast barnen, kanske limma fast dem i underlaget för att vara säker på att inga olyckor ska ske.


Nej, det där är överdrivet säkerhetstänkande. Ska man gå på den linjen så vågar man till slut bara byta blöjor på golvet, om ens det. Jag känner mig säker med att titta bort från Vanja i fem sekunder och jag har inga problem med att röra mig bort från henne en eller ett par meter. Sålänge man inte går ut ur rummet och lämnar barnet ensamt så är det nog ingen större risk.


Nå, i alla fall.


Nästa månad ska vi börja med föräldragrupper. I slutet på september ska vi träffas, kanske fem-sex par tror jag att barnmorskan pratade om. Det ska bli trevligt. Frågan är kanske vad man kommer göra på de där föräldragrupperna, men det är ju alltid trevligt att träffa andra som har barn och prata med dem. Jag har försökt hitta folk på den här sidan som har barn och som kanhända kan tänkas vilja prata, men det verkar dåligt med det. Tyvärr.


Hur som helst så ska det bli trevligt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se