Thorn without a rose

Alla inlägg under september 2008

Av rikku - 10 september 2008 15:30

Okej, nu har jag lärt mig något nytt.. Skriv aldrig blogg samtidigt som man laddar upp bilder eller filmer. Då försvinner allt man har skrivit så snart filmen/bilden är klar.


Vad trevligt.

ANNONS
Av rikku - 7 september 2008 22:30

Min dator har havererat. Toppen. Helt underbart. Den bara vägrar starta och vi hittar inte vad som är fel. *suck* Tur att man har några datorer i reserv.. men surt att man inte har alla adresser i "favoriter" som man brukar besöka.


Blä.


Hur som helst. Imorgon ska jag till MVC. Jag är lite nervös. Inte inför själva besöket, men för hur det ska gå att hitta dit. Inte bara hitta dit, förresten, utan hitta dit i tid. En annan fråga som bryr mitt lilla huvud är hur fasen jag ska göra med vagnen. Får jag med mig den upp till MVC eller ska jag våga låta den stå innanför dörren? Usch. Känns lite läskigt.

ANNONS
Av rikku - 5 september 2008 14:15

Huh. Jag får verkligen lov att säga att jag drömmer extremt konstigt nuförtiden. Förra veckan drömde jag att Tommy var gravid, samtidigt som jag var det. I natt drömde jag att Vanja var gravid, fast den här gången var jag inte det.


Varför drömmer man så mycket konstigt när man väntar barn? Det är ju inte bara mig det gäller, utan många drömmer skumma drömmar under graviditeten. Visserligen drömmer jag oftast ganska konstigt i vanliga fall, men när jag är gravid så tar de konstiga drömmarna ännu skummare vändningar.


En annan sak, varför glömmer man bort drömmen mer och mer ju längre tid man har varit vaken? Om man kommer ihåg drömmen när man vaknar, borde man inte komma ihåg den på kvällen också? Ett minne kan väl inte bara försvinna sådär? Okej att man glömmer saker med tiden, men på nån timme? För så är det ju oftast; om man minns drömmen när man vaknar så har man glömt bort det mesta av den (inte hela, alltså) efter frukost.


Huh.. djupa filosofiska tankar, jag vet.


Konstigt är det i alla fall.


Idag är Tommy ledig från jobbet. Hans farmor dog för några helger sen och begravningen är idag. Jag träffade aldrig hans farmor. Jag har inte ens någon aning om hur hon såg ut. Men tydligen så var hon ganska enstörig av sig. Hon gillade inte att åka hemifrån och hon ville inte ha hem folk. En del människor är såna och det är inget fel med det. Vi fick några tavlor efter henne. De är hur fina som helst, precis såna tavlor som jag har varit på jakt efter, men som kostar flera tusen om man ska köpa dem i affären. Den ena tavlan fick vi dock lämna kvar. Den hade en reva i duken och det är ju inte så fint. Man vill inte gärna sätta upp trasiga tavlor, så den fick lämnas kvar. Lite synd, för den var fin i övrigt.


Imorgon ska vi hem till syster-yster. Hennes dotter fyllde två igår, så då ska vi hem och fira henne. Det är många som fyller år nu. I onsdags fyllde lillebror år, igår systerdottern, på tisdag fyller storebror, tisdagen efter det fyller jag år och på fredagen den veckan fyller syster-yster år. Däremellan så har vi en drös med vänner och bekanta som fyller också.


September är vanligtvis en väldigt dyr månad, men jag tror att vi syskon hoppar över att köpa presenter till varandra i år. För det första så är det svårt att komma på vad man ska köpa åt varandra och för det andra så har de flesta av oss rätt tajt ekonomi i år, så det vore smart av oss att hoppa över födelsedagspresenterna, i alla fall i år.


På måndag ska jag till MVC igen. Första besöket efter ultraljudet, det ska bli spännande. Ännu mer spännande är det att jag måste ta mig dit själv. Nåja, Vanja kommer naturligtvis vara med, men utan Tommy då. Nå, det är på tiden att man börjar utforska Alingsås och vägarna runt. Så det kommer nog gå bra. :)

Av rikku - 1 september 2008 14:15

Jag höll på att skriva världens längsta inlägg och så råkade jag stänga ner fönstret! GAAAAH! Naturligtvis hade jag inte sparat det i "utkast" heller, så allt är borta! BORTA!


Jag som höll på och filosoferade så bra. :( Vette fasen om jag orkar skriva om det..


Hur jag råkade stänga ner fönstret? Jo, musen är cp. Ibland sticker muspekaren iväg åt ett annat håll än vad man själv styr den åt. Jag skulle bara växla mellan två fönster och vips! så var muspekaren vid krysset istället och det hann jag inte se innan jag tryckte.


Åh, så störande.


Dumma Nea som inte sparar! DUM!


Nåväl.. jag får väl försöka börja om..


Varför, varför, varför har vi inte en miljon på banken? Bara så där? Lite lätt? Tommy tittade på hus igår och hittade ett hus som var helt perfekt för oss. Helt perfekt! Särskilt dyrt var det inte heller, om man tittar på vad husen kostar häromkring. Men tyvärr så är det ju inte läge för oss att köpa hus. Dels så har vi inte en tillräckligt stor buffert än, dels så är räntorna inte direkt låga för närvarande och dels så vore det att föredra att jag har börjat jobba igen innan vi köper hus.


Men man kan ju drömma i alla fall..


Just nu verkar det finnas hur många bra hus som helst till salu här i Alingsås och många har dessutom rimliga priser. Hoppas det kommer vara så när det är dags för oss att köpa hus också.


Synd som sagt att man inte har en miljon på banken. Men vi håller på och sparar undan en buffert till "huskonto", så det är väl bara att gneta på. Jag skriver "huskonto" eftersom det i teorin ska gå till handpenning när vi köper hus, men i praktiken kommer det nog gå till vilka större utgifter som helst.


Det är synd att det gick åt så mycket pengar när vi flyttade. Vi hade sparat undan en hel del fram tills dess, men så kostade ju flytten en del och vi köpte en ny soffa och massa annat, så pengarna bara försvann. Just nu jobbar vi för att först och främst komma upp i samma summa som vi hade innan flytten. Därefter kan man höja målet till lite större summor.


Jag kan bli lite avundsjuk på folk som tjänar, eller säger att de tjänar, enorma summor pengar och som åtminstone påstår att de sätter undan 10 000-tals kronor varje månad till enbart sparande. Men samtidigt så känner jag att vi har mer förståelse för vad pengar är värda än vad de som har mer pengar än de kan göra av med har. Det tar lång tid för oss att spara undan enorma summor, det vill säga vad vi klassar som "enorma summor" och därför uppskattar vi det mer när vi lyckas.


Jag kollade upp igår hur mycket jag har kvar på mitt CSN-lån. Det är 25 870 kronor kvar att betala. Det känns bra att det har sjunkit så pass mycket. Det känns som att det snart är avbetalt. Nåja.. "snart". Frågan är om man skulle ta utav bufferten, när den blir lite större, och betala av hela lånet så man blir av med det helt och hållet. Eventuellt så skulle vi kunna betala hela lånet nästa år, eller kanske året därpå, men frågan är hur mycket man skulle tjäna på det. Om vi hade haft 25 000 kronor nu och betalade av hela lånet, då skulle vi "tjäna" 600 kronor i månaden. Men med den "vinsten" så skulle det ta över tre år att komma upp i den buffert vi hade innan. Men det är förstås förutsatt att vi inte sparar något annat än de 600 kronorna då.


Samtidigt så känns det dumt att betala av det lånet som har så pass låg ränta som det ändå har. Det skulle vara mer ekonomiskt att göra extra inbetalningar på billånet, som nu har ganska hög ränta. Men där skulle det inte märkas av lika tydligt, tror jag, att man betalar in extra. Det är så pass högt, så det kommer ändå ta evigheter att bli av med det lånet. Men det är klart att på lång sikt så skulle vi tjäna en hel del på att betala av extra på det lånet.


Nåja.. synd att vi inte tjänar mer. Hade vi haft högre löner så hade vi nog gjort extra inbetalningar till både höger och vänster och dessutom sparat undan till en stor och fin buffert.


Om vi hade sluppit både billånet och CSN-lånet, då hade vi kunnat spara undan 2500 kronor extra varje månad. Det hade varit gött. :) Då skulle vår buffert bli stor fort!


Jag tror att vi kommer få bättre ekonomi redan i januari, faktiskt. Inte för att den är dålig nu, även om den är lite tajt, men den kan ju alltid bli bättre. När den nya bebisen föds så kommer vi ju dels få ett barnbidrag till och en nyfödd kostar ju inte särskilt mycket pengar. Vi kommer få köpa fler blöjor, det är väl allt. Sen kommer jag ta ut enbart SGI-dagar istället för att, som nu, ta ut blandat med lägstanivådagar. Då kommer jag få ut lite mer än vad jag får nu. Sen vet vi inte om Tommy kommer få någon löneökning nu i september eller inte. Man kan ju alltid hoppas. Om inte annat så är det löneökning i april, som vanligt.


Nå, det här är inte ens i närheten av det jag skrev innan, men jag kommer faktiskt inte ihåg allt jag skrev och hur jag skrev, så det är ingen idé att ens försöka. Det blev ju ganska långt i alla fall.

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se