Thorn without a rose

Alla inlägg under februari 2009

Av rikku - 13 februari 2009 14:00

Jag upptäckte två saker alldeles nyss. Det första var att mina länkar var lite föråldrade då några personer har bytt bloggadress. Detta rättade jag genast till. Det andra var att en person från forumet länkade till min blogg på sin blogg! Detta hade jag ingen aning om, men naturligtvis ilade jag till min sida och lade till en länk till hennes blogg också.


Varsågod, Mollsan. :)

Av rikku - 13 februari 2009 13:15

Usch. Jag hinner ju aldrig skriva längre. Alltid är det någon som behöver uppmärksamhet här hemma, alltid är det något som behöver göras. Nåja, sådant är det väl att vara flerbarnsförälder.


Resan i lördags gick i alla fall strålande. Det var inga problem överhuvudtaget. Vi kom dessutom iväg ganska tidigt, så vi var framme redan klockan tio på förmiddagen. Det kändes skönt. Då blev det mer tid att umgås på innan vi var tvungna att åka hem. Det var väldigt trevligt och än en gång så lyckades vi avverka besöket utan några diskussioner eller gräl. När vi åkte hem, vid sextiden på kvällen, så var vi allihop väldigt trötta. Det märks när man går upp tidigare än vad man brukar, för helt plötsligt kan man vara dödstrött redan vid 5-6-tiden. Helt makalöst, tycker jag.


Hemresan gick lika bra som ditresan. Vanja var vaken hela tiden, vilket hade kunnat resultera i grinigheter och gnäll, men det gick väldigt bra. När vi kom hem så fick hon såklart gå och lägga sig direkt och trött som hon var så gick även det utan protester.


I onsdags var det dags att resa bort igen. Nu var det Tommys mamma som fyllde år och självklart åkte vi dit och grattade henne. Men innan vi kunde åka dit så fick vi åka till Socialförvaltningen. Vi fick skriva under ett halvt dussin papper för att Tommy skulle registreras som pappa till Lukas.


Så nu var det också gjort.


Det känns som att det har varit mycket papper det senaste. Papper till A-kassan, till facket, till socialförvaltningen, till skatteverket och Bob vet vad mer. Det känns som att vi garanterat kommer missa att skriva under någonting just för att det kommer så mycket på en gång.


Igår var vi inne hos BVC för kontroll. Lukas vägdes, mättes och det konstaterades att allting såg väldigt bra ut. Här är hans siffror:


  • Längd: 57.2 cm
  • Vikt: 4910 gram
  • Hattmått: 38.3 cm

Det betyder att han har vuxit sex centimeter på tre veckor. Det är två centimeter i veckan! Undra på, egentligen, så som han äter hela tiden. Men det känns skönt att veta att det funkar bra med amningen i alla fall. Han får ju definitivt i sig det han behöver och antagligen lite till. Inte för att jag var orolig för att det inte skulle fungera förstås. Det var snarare så att jag förutsatte att det skulle fungera eftersom det gick så bra med Vanja. När det gick så bra förra gången, varför skulle det strula nu?


Igår tittade jag på Lyxfällan för övrigt. Jag gillade programmet mycket mer i början än vad jag gör nu. Dels ogillar jag de nya programledarna och dels är det väldigt uttjatat vad som händer. Det är samma lösning varje gång och det gör det fort ganska tråkigt. När det gäller de nya programledarna så är de otroligt dåliga skådespelare. Varje gång de pratar med varandra så märker man hur uppgjort det är. Det låter som att de läser repliker innantill och man stör sig något fruktansvärt på det. Hur som helst. Igår tittade jag på programmet i alla fall. När programmet var slut så satt jag i soffan och bara stirrade. De hade ju inte gjort något! Det enda konkreta som hade hänt var att de fick höja upp lånet hos GE Money Bank med 70 000. De hade inte ens samlat alla lån på samma ställe som de i vanliga fall brukar försöka göra. När de stod vid budgettavlan så hade de fortfarande 14 500 att betala, i bara skulder! När de räknade upp vad de var tvungna att dra in på så fick de behålla 5500 kronor till mat varje månad! Detta under förutsättning att de skulle handla på Lidl!


Okej, nu handlar vi inte på Lidl eftersom jag tycker att det är skitkvalité på maten där, men jag vet att det är billigt. (Undra på, man får ju vad man betalar för..) Skulle vi handla all mat på Lidl så skulle vi säkert kunna klara oss på 3000 kronor eller mindre. Varför behöver de ha 5500 kronor till mat överhuvudtaget, och särskilt om de bara ska handla på Lidl? De hade kunnat kräva mycket mer än så av dem. Vi handlar för 4000 kronor varje månad och då är det mycket utav det som inte är nödvändigt. Vi unnar oss mycket gott, mycket bra (och dyr) mat och skulle ekonomin kräva det så hade vi kunnat dra in på väldigt mycket av de 4000. Makaroner och bacon i en månad blir väldigt billigt (om än inte särskilt gott). Så som deras ekonomi såg ut så tycker jag att man hade kunnat kräva av dem att de drog in på matkostnaden väldigt mycket mer.


En annan sak som förundrade mig var att de ändå sparade 1000 kronor varje månad till barnen, trots att de inte hade några pengar. Jag personligen hade ju hellre tagit de pengarna och betalat av lånen tills ekonomin såg stabil ut. SEN hade man kunnat börja tänka på att spara.


Man kan ju undra hur mycket de hade hunnit spara undan...


Nä, väldigt märkliga prioriteringar där, måste jag säga. Det känns skönt att vi är smartare än så. :) Men det är egentligen enda syftet med programmet också; att få folk att känna sig smarta som inte gör såna idiotiska saker som deltagarna i programmet gör.


Det är i alla fall en sak som de lyckas med.

Av rikku - 11 februari 2009 21:30

Imorgon blir det premiär för Lukas. Då ska vi åka vår första långresa med bil. Förra helgen åkte vi visserligen till Göteborg, men den resan tar bara 50 minuter. Resan imorgon kommer ta lite över två timmar. Det ska bli intressant att se om han, precis som Vanja gjorde när hon var liten, sover hela resan igenom.


Anledningen till resan är att min mamma fyllde år igår, så då ska vi hem till henne och gratta imorgon. Vi hade kunnat åkt igår, men eftersom de skulle åka bort på eftermiddagen så tyckte vi att det var lika bra att ta det på en annan dag istället, vilket alltså blir imorgon.


Jag hoppas bara att vi kommer ihåg att ta med allt som behövs. Det blir ju lite annorlunda nu när man har två småttingar att fixa allt till. Men det ordnar sig alltid.


I övrigt då? Tja, Tommy hittade ett jobb på Arbetsförmedlingen som han verkligen vill ha. Vi har skickat in ansökan, såklart, men eftersom sista ansökningsdag var typ 17:e eller nåt sånt så lär det väl dröja innan man får höra något. Om man nu får höra något alls.. *suck* Man ska väl inte hoppas för mycket, för det är nog många hundra personer som söker varje ledigt jobb som kommer ut, så sannolikheten för att just Tommy skulle få just det jobbet är antagligen ganska liten.


Men man kan ju hålla tummarna ändå! Det skulle vara skönt om Tommy slapp gå arbetslös länge. Lite optimist är man nog ändå. :)

Av rikku - 4 februari 2009 22:00

Kort inlägg idag.


Syster-yster har varit här och det var jättetrevligt. Barnen lekte massvis och hällde, såklart, ut alla leksaker på golvet. Alla tre lådorna. Det blev.. aningen svårt att navigera genom rummet. Mot slutet blev dock båda flickorna trötta och griniga eftersom ingen av dem hade sovit middag. *suck* Men man kan inte få allt här i världen.


En halvtimme försenad dök BVC-tanten upp. Märkligt. Det verkar nästan vara standard att BVC-tanterna är sena. Om en annan hade dykt upp en halvtimme efter utsatt tid... tja, man hade nog inte fått komma in på sin bokade dag, om man säger så. Men sak samma. Vi skulle ändå bara vara hemma, men det är intressant att det upprepar sig, trots att vi är på ett helt annat BVC än förra gången.


Hur som haver så vägde hon Lukas och tittade på honom. Han såg fin och välmående ut och hade gått upp ett helt kilo sen återbesöket på BB (där han hade gått ner 200 gram, så från födseln så har han alltså ökat 800 gram i vikt). Nu väger han mäktiga 4400 gram.


Coolt.

Av rikku - 3 februari 2009 23:30

Det blir inte mycket skrivet här numera. Man har sällan tid att sitta i lugn och ro och skriva längre. Kvällarna är enda helt lugna stunderna och då vill man gärna gå och lägga sig tidigt numera. Men idag ska jag skriva! Det har jag bestämt. (Antagligen är det därför Lukas knorrar jättemycket just nu. Murphys lag och allt det där...)


Hur som helst. (Tommy fick ta Lukas ett tag. Han verkar vara gosesugen och det är svårt att skriva samtidigt som man har en bebis i famnen). Igår överraskade storebror oss med ett besök. Det var trevligt. Så nu har han också fått se nytillskottet i familjen. Men Lukas gjorde som vid tidigare besök, ignorerade allting totalt och sov nästan hela tiden. Det gör inget. Han är söt ändå.


Imorgon kommer syster-yster hit med lillflickan sin. Det ska bli roligt. Då får Vanja en lekkamrat också att spendera dagen med. Det skiljer ju bara nio månader på dem, så de kommer leka jättebra ihop. Det har de i alla fall gjort vid alla andra tillfällen då de har träffats. :)


Imorgon kommer också BVC-tanten hit på hembesök. Det ska bli intressant att se vad hon har att säga och vad hon kommer att göra. Med Vanja så hade vi aldrig något hembesök utan vi gick till BVC istället eftersom det låg bara fem minuter bort. Här är det en halvtimmes gångväg till BVC och då känns det mycket lindrigare om de kommer hit och för övrigt så har vi ju syrran här som hälsar på och då är det ju inte så kul om vi ska springa iväg mitt i allt.


Morgondagen för också en annan sak med sig. Tommy ska till arbetsförmedlingen och skriva in sig som arbetssökande. Idag var hans sista dag som anställd. Han fick aldrig gå tillbaka till jobbet efter julledigheten. Tur att han fick vara hemma med betalt i alla fall.. Men trist är det ändå..


Men vi får hoppas att han hittar ett nytt jobb snart. Annars kan det bli jobbigt, rent ekonomiskt.


I övrigt så rullar allting på här hemma. Vanja är fortfarande väldigt go och snäll mot Lukas. Hon vill hela tiden pussa och krama honom och om han skriker så vill hon ge honom nappen. Jättesött. :) Men lite jobbigare har hon ändå blivit. Inte mycket, absolut inte så mycket som folk har sagt att hon skulle bli, men lite jobbigare. Fast frågan är om det är enbart på grund av att Lukas har kommit. Hon verkar bli frustrerad över saker och ting och hon kan ställa sig och bara skrika. Vi har inte lyckats lista ut varför än. En annan sak, som vi definitivt inte tänker tolerera, det är att hon har börjat slå på mig. Det är nästan alltid när hon är trött, visserligen, men sådana dumheter tänker vi inte acceptera. Säger vi inte ifrån redan nu, då kommer det bli jobbigt när hon blir äldre om hon fortsätter.


Men det är ändå småsaker i det stora hela. För det mesta är hon jättesnäll och urgullig och världens goaste tjej. Jag är stolt över henne. :)

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards