Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Fler stackars och ramsor.

Av rikku - 16 juni 2009 09:00

Den söta lilla Rakel

hon fick en puss på mund.

Men Rakel blev spektakel

på denna lösa grund.

När stygga pojkar pussas vill

vänd alltid andra kinden till,

sa mor till lilla Rakel

som fick en puss på mund.


Den stygge lille Nero

han ville tutta på.

Det blev problem med de'rå

det kan man ju förstå.

Nu får du sluta tutta på

för folk de blir så putta då!

sa mor till lille Nero

som ville tutta på.


Vad härligt att de sänder Allan Edwalls "Stackars ramsor" på barnkanalen! Tio över åtta på morgonen kan man bänka sig för att se Allan sjunga sina stackars-ramsor.


På tal om "stackars" så läste jag på aftonbladet om en norsk "debattör" (eller snarare provokatör) som anser att vi bör "ge upp" kvinnokampen.


-"Ibland måste kvinnor hålla sig lugna och göra som mannen säger. Jag förstår att norska män hellre vill ha ryska och thailänska fruar. De gillar åtminstone sex och är bra på att laga mat, sa Hanne Nabintu Herland enligt Adressa.no."

..

"Hennes poäng är att kristna värderingar är på väg bort. Norge har blivit ett gudsfientligt land och står liksom hela Europa ”på kanten av stupet”. En anledning är att feminismen blivit för stark och könskampen för hård.

– Vi lever i ett hedonistiskt samhälle. Folk är sambor, först med den ena, sedan med den andra. Det uppmuntras till gruppsex. För att uppnå ett bra sexliv har gränserna blivit för liberala. Så liberala att kvinnor och män inte törs älska eller satsa på parförhållandet av rädsla för att bli bedragna, säger Hanne Nabintu Herland."


Om detta är hennes ärliga åsikter som hon verkligen står för och inte något hon säger enbart för att provocera, då tycker jag synd om henne. Vill hon att vi ska gå tillbaka i tiden och kasta flera hundra års utveckling åt skogen, då har hon väldigt konstig syn på kärlek, förhållande, män, kvinnor och hela köret. Det vore förfärligt om vi skulle börja uppfostra våra döttrar till att vara männen till lags i första hand och tänka på sig själva i sista hand.


De män som skaffar fruar för att de är "tacksamma" och inte säger emot och ställer upp på sex vare sig de själva vill eller inte, det är inga riktiga män. Det är stor skillnad på att vara en man och att vara ett enda stort ego.


Med det sagt så undrar jag hur hennes resonemang går ihop egentligen. I första stycket så säger hon att (norska) kvinnor inte ger män tillräckligt mycket sex och i andra stycket säger hon att vi har blivit för lössläppta och har sex till höger och vänster och gruppsex är standard och för att ha ett bra sexliv så har vi blivit för liberala.


Så.... har vi här i Skandinavien för mycket eller för lite sex? Jag blir förvirrad.


Sen kan jag också undra vad feminismen har med kristendom att göra. Varför blir kristendomen svagare för att feminismen blir starkare? Jag fattar inte.


Nej, det var mycket i artikeln jag inte fattade. :) Lika bra det och som den svenske professorn sa:


"– De relativt få som uppfattar feminismen som ett hot, de slår vilt i debatter för att visa vem det är som har makten, säger han. Enligt Lars Jalmert önskar dock den stora majoriteten av männen ett samhälle med mer jämlika villkor. Och det stöds också av forskning som visar att jämställda par håller ihop i högre grad än icke-jämställda.

– Men de män som vill leva mer jämställt känner sig inte hotade, de skriker inte, de uttrycker sig ofta inte i sådana här debatter – och det är på sätt och vis synd."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se