Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 5 april 2011

Vad i helvete?!

Av rikku - 5 april 2011 13:39

Allvarligt talat! Ju mer jag tänker på det, desto mer sur blir jag. Nu har jag bara en kvart på mig innan jag ska till jobbet, så jag får försöka fatta mig kort.


Vi ska få barnens rum omtapetserat. Förra veckan ringde målarna och sa att de skulle komma på tisdag, idag alltså. Bra. De skulle komma mellan sju och åtta (uff!). Nå, jag gick upp före sju för att vara beredd när de skulle komma. Halv åtta ringde de och sa att de skulle bli lite sena, men de skulle vara här inom 20 minuter.


Jovisst. Kvart över åtta ringde jag förskolan och förvarnade att vi kanske skulle bli sena eftersom hantverkarna inte hade kommit än. Fem minuter senare dök de upp. Jag gjorde genast i ordning barnen för att gå till förskolan. Målaren sa att de också skulle gå snart igen, för de var tvungna att hämta lite grejer. De fick reservnyckeln, utifall jag inte skulle hinna hem igen.


Jag lämnar barnen (hann i tid!) och går hem igen. På väg hem möter jag målarna, på väg bort. Kvart över nio är jag hemma igen. Tio över elva(!) dyker målarna upp igen. De stänger in sig i barnrummet, sätter på musik och börjar arbeta.


Tjugo minuter senare kommer de ut och säger att de är klara för idag!


De har bara spacklat! Det är ALLT de har gjort där inne! Vi kommer inte kunna använda barnrummet förrens de är klara och de ska komma tillbaka IMORGON! (Vem vet om de blir klara då??) Var ska barnen sova? Uppenbarligen inte i sitt rum i alla fall.


Åååååh, vad jag blir arg! Ska det verkligen gå till så här? Hade Tommys bror tapetserat åt oss, då hade han garanterat varit klar på en halv dag och de där målarna var TVÅ stycken och har jobbat i 2*20 minuter och anser sig vara färdiga för idag!


AAAAAAAARRRGH!

 
 
Ingen bild

Louise

5 april 2011 15:11

Fast det brukar ta lång tid att fixa ett rum. När det spacklat måste spacklet torka över natten sen ska det slipas. Sen kanske de måste lägga ett lager till, dvs ett dygn till. Detta ska sen slipas igen. Sen kan de tapetsera.

rikku

6 april 2011 11:41

Det hade jag kunnat köpa om de hade rivit ner tapeten som var, men det har de inte gjort. De bara kladdade på lite spackel över revorna och hål efter tavlor och sånt. Nå, nu har de varit här igen och är klara, så nu ska väl bara tapeterna torka också. Jag antar att barnen får sova i vårt rum i natt igen.

 
Ingen bild

Marita

6 april 2011 11:57

Äh, det var väl inte så farligt, spacklet måste ju få torka. Och det är klart dom måste spackla, annars blir det ju att se fördjävligt ut när nya tapeten är uppsatt... Kom igen nu, var glad att ni får nya tapeter! :)

rikku

8 april 2011 10:26

Det lilla spackel de lade på var typ torrt när de gick och inte slipade de ner det ordentligt dagen efter.. Men men. Tapeterna är uppe nu i alla fall och barnen har fått tillbaka sitt rum. :)

 
Ingen bild

Susanne

14 april 2011 13:17

Överlag tar ALLTID hantverkare tid på sig. Varför vet jag inte, om det nu inte handlar om att de vill dryga ut sin egen kassa. Därför är det alltid bäst att göra jobbet själv, för då går det fortast. Spakel torkar rätt fort, om man nu inte kletar på ett jättelager. Dessutom att komma och gå t o m flera gånger under samma dag, är otroligt jobbigt för den som bor i lägenheten. Sedan ska de passa tiderna, för man har faktiskt tider själv att passa också. Nä, var glada för att det äntligen är klart, och tills nästa gång, gör det själva och få då hellre avdrag på hyran. KRAM

rikku

14 april 2011 21:00

Jo, men vi tyckte att det skulle vara smidigare att slippa göra det själva. Men nu vette fan. Nästa gång kanske vi gör det själva. Svågern är ju målare själv, så han kan säkert hjälpa till i så fall. Men nu ska det väl inte vara mer på ett tag, hoppas jag. :)

Det är inte så kul med främmande människor som springer in och ut i ens lägenhet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards