Thorn without a rose

Alla inlägg den 11 augusti 2009

Av rikku - 11 augusti 2009 23:00

Jaha, dagarna går här hemma och inte uppdateras det mycket från min sida. Jag har inte så där jättemycket lust att skriva och inte så mycket att skriva om, tycker jag. Fast det är klart, när jag väl kommer igång och börjar skriva så brukar det bli en hel del ändå, just på grund av att det var så längesen jag skrev senast.


Tommy är nu officiellt arbetslös. Vi har inte hunnit titta på lediga jobb så värst mycket än, men det ska vi väl ta itu med snart. Han har i alla fall ringt runt en massa för att fixa med det som behöver fixas med när man blir arbetslös. Han har ringt facket och Adecco för att fixa fram ett arbetsgivarintyg. Utan intyg får han inga pengar och Adecco har tidigare sagt att han får det intyget med slutlönen. Det skulle innebära att han får intyget i slutet på september. Så länge kan man naturligtvis inte vänta på att få pengar, så det måste de göra något åt.


Igår var vi i stan och Tommy skrev in sig på arbetsförmedlingen. Medans Tommy traskade dit gick jag med barnen till Lindex för att hämta ut Libero-paketet vi har fått en lapp om. Men naturligtvis var de slut och det gick inte att fråga om när de fick in nya, för det hade de ingen aaaaaaning om. Det var bara att komma in nån annan dag och testa. Jo, tjena. Så ofta som jag är i stan, liksom..


Nåväl, jag mötte upp Tommy på arbetsförmedlingen istället. Det tog inte alltför lång tid och Vanja var överlycklig som fick sitta och pilla på en dator. Efteråt åkte vi till apoteket och köpte solskyddsspray till ungarna. Solkrämen vi hade har gått ut på datum och det kändes ju inte så värst bra. Man vet inte om det blir nån mer sol i år, men nu har vi i alla fall förberett oss på det. Vi åkte även till ÖoB och letade efter en bilkudde till Vanja och solglasögon till mig, men vi hittade varken det ena eller andra så det får vi ta en annan dag.


På tal om andra dagar så har jag nu fått mina Tradera-grejer. Jag har fått kläderna jag köpte till Vanja, kläderna jag köpte till Lukas och plattången jag köpte till mig. Nu väntar jag bara på det sista paketet och det bör komma i veckan. Jag måste säga att jag har blivit positivt överraskad av Tradera. Kläderna jag köpte var så mycket fräschare än vad jag hade trott. Jag satt och sa till mig själv att jag måste tänka på att det är begagnade kläder jag köper och jag kan inte förvänta mig alltför mycket av dem. Men flera av dem ser ju nästan helt oanvända ut! Det är en dress bara som ser väldigt välanvänd ut och det är inte mer än vad jag hade förväntat mig att de allihop skulle vara. Så jag är väldigt nöjd, får jag lov att säga.


Plattången jag köpte till mig själv funkar också alldeles utmärkt. Det är bara jag som ska lära mig hur man gör också. Det kan ta ett tag. Jag är ju nybörjare på det här. :)


Idag har vi haft besök av Tommys föräldrar. Det har varit väldigt trevligt. Det känns så skönt att vi har flyttat hit så att folk kan komma hit på besök lite nu och då. Det är faktiskt underskattat. De som alltid har släkt och vänner nära kan nog inte förstå hur det känns att bo så långt från alla. Det enda jobbiga med den här dagen, det har varit Lukas. Han sover inte så mycket som han antagligen behöver. Tommy gick upp med honom vid halv sju. Han somnade vid... ett? kanske det var. Då sov han en halvtimme, på sin höjd. Sen var han vaken till halv åtta eller nåt liknande.


Det säger sig självt att han behöver sova mer. Han blir så trött och gnällig och det är inte alls roligt. Vanja var så mycket lättare. Hon sov hela nätterna nästan från början och hon sov ordentligt på dagarna. Lukas är mer orolig av sig. Han vaknar lätt och blir fort orolig och kinkig. Han har ett mycket större behov av närhet än vad Vanja har/hade. Han sover nästan bäst när han får sova i vår säng, bredvid mig. Problemet med det är att då sover ju inte jag. Somnar jag till, då vaknar jag upp med ett ryck och är jätterädd att jag har klämt honom eller skadat honom på något annat sätt. Det är inte så roligt. Jag har märkt att han sover aldrig mer än tre timmar i sträck heller. Efter max tre timmar, oftast mindre, så vaknar han och vill snutta. Ibland snuttar han bara i femton sekunder, sen har han somnat om, och ibland så är det hopplöst att få honom att somna om.


Men även om jag anser att Lukas behöver mer sömn så är det ju inte så mycket man kan göra åt det. Han äter ordentligt, så där är det inga problem. Eller ja, problemet består väl i att han alltid måste ligga ner och äta. Jag kan nästan aldrig sitta upp med honom och mata, vilket resulterar i att jag behöver en säng eller en soffa för att kunna mata honom ordenligt. Men det är ju en annan sak. Nå, han äter ordentligt i alla fall. Blöjorna byter vi så ofta det behövs och ibland oftare ändå. (Tommy klagar ibland över att jag ber honom byta blöja när det inte behövs, men enligt min mening så får han ju fatta beslut själv om blöjan behöver bytas eller ej. Är blöjan torr så är det ju bara att sätta på den igen, det är inte svårare än så.) Jag vet inte vad mer man kan göra för att få honom att sova. Han verkar helt enkelt vara en orolig själ som vill vara vaken och vara med om allt som händer. Tids nog sover han nog hela nätter, han också.


Mamma säger till mig hela tiden att jag måste ta upp det med BVC, men jag förstår ärligt talat inte varför. För det första så kan de ju knappast få honom att sova mer och för det andra så är jag inte orolig över att han skulle lida på grund av att han sover så litet. För det tredje så skulle man antagligen bara få höra att allt är normalt och alla barn är olika. Vilket säkert också är sant.


Nå, just nu sover han i alla fall. Enligt hans schema så bör han vakna inom en halvtimme och vara vaken ett bra tag (han brukar vakna lagom till Navy CIS, faktiskt), men vi kan ju hoppas att vi ska slippa det idag. Ju mer han sover, desto bättre är det.


Imorgon ska vi åka till Swedbank i Partille. Det är så löjligt, men vi måste faktiskt åka så långt för att komma in till banken. Här i Alingsås har vi bara "Sparbanken" och där kan vi inte göra några ärenden eftersom vi inte är kunder. De har nåt slags samarbete med Swedbank, men de är ändå helt oberoende. Urfånigt. Jag måste i alla fall ha en ny bankdosa för den jag har är helt slut. Jag ser knappt siffrorna längre. Vi måste fixa en ny dosa innan det är dags att betala räkningarna nästa gång. Jag vägrar sitta som jag gjorde idag och försöka tyda siffrorna som jag bara ser hälften av, i bästa fall. Jag fick göra runt tjugo försök innan jag äntligen kom vidare. Något frustrerande. När vi ändå är på banken så ska vi fixa så med Lukas konto också, så att vi båda kan göra överföringar via internetbanken. Av någon anledning så kunde man inte fixa det via telefonbanken. Nåja, det är ju ingen brådska med det än.


Märkligt nog har jag inte fått något svar än om den där "Ekonomikollen" som jag anmälde mig till. Man tycker att vi borde ha fått nåt svar om det vid det här laget, men icke. Nåja, det kommer väl. Jag kan fråga om det när vi är på banken.


Ikväll när det var dags för Vanja att sova så lade Tommy henne först. Jag ammade Lukas, så jag kunde ju knappast rusa upp bara för att lägga in henne i sängen. Men när jag var klar så ropade Vanja fortfarande på mig ifrån sovrummet och lät helt förtvivlad. Som vanligt, alltså. Men eftersom jag inte hade sagt god natt till henne så beslöt jag mig för att gå in i alla fall. Det första hon sa var att hon behövde mer välling. Gullunge. :) Nå, det kunde jag väl fixa åt henne. Hon hade visserligen redan druckit en flaska, men visst kunde hon fortfarande vara hungrig, sånt är ju faktiskt svårt att veta, så jag gjorde en flaska till åt henne. När hon hade druckit upp den så började hon klaga på att hon hade ont i magen. Flera gånger höll hon sig för magen och sa "onte magen". Stackars liten. Jag hoppas att det bara är att hon har ätit lite för mycket godsaker som gör att hon hade ont i magen. Jag fick blåsa och pussa på magen innan jag gick ut ur rummet. Det är bara att hoppas att det har gått över tills imorgon. Annars får vi väl kolla upp vad det kan tänkas vara. Men med alla godsaker som vi har ätit idag (på grund av att vi hade gäster) så är det faktiskt inte konstigt om hon får lite ont i magen. Men det är såklart synd om henne i alla fall.


Nej, nu är klockan över elva och det är dags att sova för länge sen. Ungarna lär ju knappast sova längre bara för att vi är "lediga" just nu.

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards