Thorn without a rose

Alla inlägg under februari 2010

Av rikku - 7 februari 2010 20:30

Sitter och tittar igenom jobb jag har att söka och blir så frustrerad. Jag har hittat ett jättebra jobb som antagligen är rätt bra med pengar också. Men. Självklart finns det ett "men". Två, till och med. MEN jobbet ligger i Mölndal. MEN jobbet är förlagt på kvällstid. Sablars! Jag har absolut inget emot att jobba kväll eller så, verkligen inte. Men hur ska jag ta mig hem? Taxi? Ska Tommy hämta varje kväll? Känns ju lite orimligt. Arbetstiden slutar 00.00 måndag till torsdag och 19.00 på fredagarna.


*suck* Om jag bara hade körkort...

Av rikku - 5 februari 2010 20:15

Jaha. Så smart var jag. När jag skulle lägga barnen att sova middag så hade Lukas bara blöja på sig. Jag funderade på om jag skulle ta på honom någon body eller åtminstone ett par kalsonger, men beslöt mig för att det gick nog bra ändå.


Jomenvisst.. Jävligt bra gick det.


När jag kom in och skulle ta upp barnen så möts jag av denna syn: Blöjan ligger på golvet. Lukas sitter helt nakenfis i sängen och ser överlycklig ut. Sängen är blöt.


Det var ju bara att riva ut allting och slänga i tvätt.


Nå, man kan ju hoppas på att jag har lärt mig en läxa i alla fall. Lukas får aldrig, aldrig, aldrig någonsin ha bara blöja på sig. Nånsin! Inte förrens han är blöjfri. :)


Nu har han förresten lärt sig att klättra upp på puffen i vardagsrummet också. Nu är det bara en tidsfråga innan han klättrar upp i soffan. (Puffen är liiiite, liiite lägre än soffan och fåtöljerna). Naturligtvis ramlade han ner från puffen också. Han slängde sig baklänges och ramlade ner. Jag trodde hjärtat skulle stanna på mig. Lille älskade pojke! Kan han aldrig vara försiktig?!


Jag svär, den pojken kommer ge mig gråa hår. Ja, fler än vad jag redan har, alltså.

Av rikku - 5 februari 2010 11:00

Nu struntade jag högaktningsfullt i vad det stod i annonsen. Om Manpower skickar ut ett mail till mig och talar om för mig att jag kan söka det jobbet, varför skulle jag då säga att "nä, men i annonsen står det att det krävs.."? Skit i vad det står i annonsen! Manpower säger "sök!", alltså söker jag! Klagar de sen på att jag söker jobb jag inte har behörighet till, då får de allt gå igenom sina rekommendationsmail.


Visst borde nån svara snart? Va? Va? Va? :)

Av rikku - 4 februari 2010 19:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av rikku - 4 februari 2010 12:30

Vanja: Mamma, jag har inga strumpor på mig.

Jag: Nej, det har inte jag heller.

Vanja: Nä, men du har boobisar!

Av rikku - 3 februari 2010 19:30

Ja, det tjatas en hel del om detta, jag vet. Men nu är det så här:


Den senaste tiden så har Lukas inte ens skrikit när vi har lagt honom. Han reser sig heller inte upp, sätter sig inte upp, utan ligger snällt still med sin snuttefilt (som jag mer eller mindre prackat på honom) och sin vovve. Även om barnen inte somnar direkt vi stänger dörren så är det i alla fall relativt tyst där inne.


Om det är någon som låter så är det Vanja, som leker med Upsy-Daisy (Appe-dejsi) eller bollen eller sågen eller valfri annan leksak som förvånadsvis ofta är ledsen eller arg och som Vanja måste skälla på eller trösta.


Vanja är verkligen inne i en härm-period. Allt jag gör med Lukas, det gör hon med närmaste leksak som finns till hands. Skäller jag på Vanja för att hon gör något hon inte får, då dröjer det inte länge innan en leksak "gör" samma sak och Vanja skäller på leksaken.


Det är halvt gulligt, halvt oroande.


Lukas sömn, i alla fall. Han sover mycket bättre sen han flyttade in i Vanjas rum, även om det finns en del kvar att önska. Han vaknar fortfarande oftast kring elva-tiden, även om han vissa nätter somnar om av sig själv, men efter det uppvaknandet kan det dröja ända till fem-sex-tiden innan han vaknar igen. Det är rätt skönt. Sen händer det förstås fortfarande att han vaknar nånstans kring 1-3 på natten, men det är mer och mer sällan.


Vem vet? Med lite tur så kanske han sover hela nätter inom ett halvår. Det vore väldigt skönt för en stackars trött mamma. :)

Av rikku - 3 februari 2010 13:00

Japp! Nu snöar det igen! De som skottar har uppenbarligen fullt upp, för de hinner inte skotta här tillräckligt ofta. När jag gick till bussen idag så fick jag kämpa mig igenom nästan en decimeter djup snö. Men de jobbar väl så mycket de hinner, antar jag. Fram kom jag ju ändå, till slut.


Folk är då bra roliga. Och nu är jag alltså ironisk. Först klagar de på att vi inte har några riktiga vintrar här i Sverige (eller riktiga somrar, som de klagar över på sommaren). Men nu, när vi väl HAR en riktig vinter med massvis med snö som inte förvandlas till slask på eftermiddagen, då ska det klagas över DET istället. Då är det för mycket snö. Snälla nån, när är det "lagom" med snö då? Att det är snö i februari är väl inget anmärkningsvärt, egentligen? Det är väl så en vinter brukar se ut.


Nä, gnällfisar är de hela bunten. Vill de inte ha snö alls (vilket många påstår nu), då får de väl flytta till länder där snö inte finns. Have fun, liksom.


Själv tycker jag att det är mysigt med snö. Besvärligt, ja. Farligt om man kör bil, ja. Tommy kommer hem mycket senare efter jobbet, ja. Men det förtar inte den mysiga känslan av ett riktigt snölandskap.


Dessutom är det roligt för barnen.


Nog om snön. Det finns tillräckligt med folk som tjatar om snön just nu. Jag har skickat in lite fler ansökningar igår och idag. En del av ansökningarna känner jag mig nöjd med, andra känns halvdana, men ändå utan större utrymme för förbättringar. För mig ligger det mycket i annonsen om min ansökan blir bra eller inte. Är annonsen utförligt skriven och väl specifierad, då blir min ansökan också det. Är annonsen däremot knapphändig, då har jag inte så mycket att peka på och då blir ansökan.. halvdan.


Men flera ansökningar, åtminstone tre stycken, tycker jag känns helt okej och riktigt bra, faktiskt. Jag har sprungit runt här hemma och letat efter papper till skrivaren för att kunna skriva ut en ansökan eftersom det inte stod i annonsen att de tar emot ansökan via e-post. Jag vet att vi har papper, men jag hittar dem inte. Antagligen ligger de i källaren. Men hur som helst, idag kände jag att "nej, jag ringer och frågar om jag kan få maila istället" och jomenvisst! Det gick hur bra som helst! Så nu har den ansökan kommit iväg också. :) Jag hoppas att jag kan få svar från nån av dem snart och få komma på intervju. Det vore trevligt att få ett jobb, faktiskt.

Av rikku - 2 februari 2010 14:30

Jag blev precis uppringd av en granne, tillika en medlem i mammagruppen som jag var med i med Lukas, och hon frågade om jag ville vara med på ett hemparty på söndag. Vad typiskt! Det hade varit jätteroligt, men just på söndag är vi ju inte hemma!


:'(


En annan gång, kanske.. Vi ska eventuellt träffas imorgon i alla fall och gå till Öppna förskolan tillsammans. Det hänger på om jag vaknar i vettig tid eller ej. Nå, rättare sagt, om jag orkar gå upp. Men det hade varit trevligt.

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards