Thorn without a rose

Alla inlägg den 20 mars 2010

Av rikku - 20 mars 2010 19:30

Nu har det hänt. Det tog längre tid än jag hade fruktat, men nu har det alltså hänt. Lukas har klämt handen i dörren. Inte bara en gång, utan två gånger. Första gången skulle Vanja lägga in grytlappar i köket igen som Lukas hade rivit ut. Efter att ha lagt in dem skulle hon stänga dörren till köket på nytt och då var Lukas där och satte handen i dörrglipan.


Han fick såklart jätteont, men Vanja blev lika rädd hon. Problemet med Vanja är att när hon blir rädd så fryser hon. Totalt. Så hon höll fast dörren i samma läge, helt fastfrusen och Lukas satt fast. Som tur var så var jag snabbt där, öppnade upp dörren mer och fick loss hans hand. Han var klämd rakt över fingrarna, men det var bara ytligt, som tur var.


Vi fick trösta båda barnen efter den incidenten, av olika anledningar.


Senare på eftermiddagen hände det igen. Jag hade glömt "låsa fast" dörren in till barnrummet som jag brukar göra eftersom barnen har en otrevlig tendens till att leka med dörrarna. Vi har sagt åt dem, men det hjälper föga. Jag skulle precis börja med maten då jag hör Lukas illvrål. Återigen satt han fast med handen i dörren och Vanja höll fast dörren, återigen fastfrusen. Jag skrek åt henne att släppa dörren, men det hjälpte inte. Jag fick slita loss henne från dörrhandtaget för att kunna öppna upp dörren. Stackars lille pojke! Nu hade han fastnat med hela handen, inte bara fingrarna. Samma hand var det, dessutom. Lilla gubben.. Vanja blev helt förstörd också och storgrät. Jag vet inte om hon är rädd för att vi skulle vara arga på henne eller om hon bara blir rädd för att Lukas blir skadad eller vad det är.


Så återigen blev det dags för kollektiv tröstning. Efter det satte jag Lukas i stolen, där vi kunde se honom hela tiden så han inte skulle skada sig igen. *suck*


Men förutom det så har det varit en ganska bra dag, idag. Det har varit fint väder ute, solsken, massa plusgrader och till och med varma vindar. Efter att barnen hade sovit middag så gick vi ut med dem. Fast vi kombinerade utelek med att gå och handla, så det blev mer av varan att sitta i vagnen än att springa runt och leka. Men är det lika fint väder imorgon så ska jag nog försöka ta ut barnen lite tidigare så de får leka av sig lite.


Även om jag älskar vintern och tycker att vi har haft en helt underbar vinter i år, (till skillnad från de flesta andra som bara klagar över att det är för mycket snö) så känns det skönt att våren är på väg. Ska bli skönt med lite värme och grönska nu, faktiskt. :)

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards