Thorn without a rose

Alla inlägg den 13 augusti 2012

Av rikku - 13 augusti 2012 20:19

Införskaffat: Ett styck skötbord. Vi är snart redo för bebisen. Nu ska vi bara köpa en ny skötbädd (den gamla har spruckit i sömmen) samt en byrå till bebben. Annars har vi noll utrymme för bebiskläderna.


Fått på posten: Besked från FK om att jag är beviljad havandeskapspenning. Yay! Dock hade jag räknat fel på en dag, så det korrigerade de. Jaja, inte helt lätt att förstå hur de menar att man ska räkna. Och en dag fel är ju inte så farligt. Jobbigt bara att den felaktiga dagen är en måndag..


I övrigt: Svintrött efter den här dagen. Det var många stopp i produktionen idag, vilket ledde till att man blev ganska sömnig, och därefter skulle vi ju iväg direkt efter jobbet och hämta och betala skötbordet. Barnen var hos sin farmor eftersom förskolan var stängd, och när vi hade hämtat skötbordet och barnen och kom hem igen, då var klockan redan sex. Uff, vilken lång dag det blev. Nu väntar jag mer eller mindre bara på att barnen ska somna, sen ska jag slänga mig själv i säng också.

Av rikku - 13 augusti 2012 09:50

Vanja ritade en fin helikopter ute igår. :)

Av rikku - 13 augusti 2012 09:15

Jag är så sjukt sugen på att köpa hus, så det är inte klokt. Jag kollar på hemnet, jag kollar priser, jag räknar och beräknar och kommer fram till att vi har absolut råd med hus (sålänge vi inte köper ett alltför dyrt, förstås) men naturligtvis inte just nu.

Just nu har vi inte pengarna som krävs för kontantinsatsen, vi kan inte betala lagfart och pantbrev och vi har inte tillräckligt med buffert. Kanske hade vi haft det om vi inte hade valt att betala av bilen så snabbt, kanske inte. Men det är ändå inget jag ångrar, för min målsättning är ständigt att bli skuldfri. Först betala av billånet, sedan spara, spara och när vi kan köpa hus så måste vi naturligtvis ta lån igen, men målsättningen förblir densamma. Lånet _ska_ betalas av och vi _ska_ bli skuldfria igen.

Problemet just nu, för mig, är att jag inte har stenkoll på vad det kostar att bo i hus. Lånet kostar, naturligtvis, men sen då? Vad är det för kostnader som tillkommer extra? Nu pratar jag inte om kostnad för renoveringar eller inköp av nya vitvaror och såna saker. Jag pratar om löpande kostnader. Vad är det exempelvis som ingår i "driftskostnader" som en del skriver ut i annonserna? Är det bara uppvärmning, eller är det med sophämtning, sotning och så vidare?

Jag vet inte och det stör mig. Jag måste skaffa mig koll.

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards