Thorn without a rose

Senaste inläggen

Av rikku - 27 mars 2016 15:56

                                                                                 

Av rikku - 27 mars 2016 14:15

Det är över ett år sedan jag skrev på bloggen sist. Det är sånt som händer när man skjuter upp saker. "Jag tar det sen, skriver nästa dag, hinner inte just nu" och alla andra undanflykter. Egentligen har jag skrivit massa det senaste året, men nästan allt hamnar på G+ istället för bloggen. Det är synd.


Mycket har naturligtvis hänt och det går inte att sammanfatta ett helt års frånvaro på ett vettigt sätt. Några höjdpunkter från förra året kan man väl ta upp i alla fall.


Jag blev lagledare på jobbet mot min vilja, tyckte att det var ganska okej trots allt, och sen var jag inte lagledare längre. Nu ska jag byta avdelning, mot min vilja, men det blir nog ganska bra det också.

Jag och Tommy var på Hammerfall-konsert för första gången i livet. Det var grymt, men anledningen till att vi gick dit överhuvudtaget var att Edguy var förband. De var fantastiska, som vanligt. Till hösten ska vi på Kent-konsert eftersom Kent lägger ner. Sicket sätt. Man kan väl inte bara lägga av hur som helst. :/ De har väl ändå nåt ansvar som artister! :p

Vi dränerade tomten, så nu rinner det inte lika mycket vatten längre. Det kostade en del, men det var det värt. Får se vad vi orkar/har råd med att göra i år. Det finns ju en hel del som behöver göras, menar jag. Lägga kantstenar runt gången, lägga på mer jord och gräs på tomten, höja upp kanten så det blir jämnare tomt etc, etc.


Men just nu har vi mycket annat som pengarna måste gå till. Jag och syrran ska åka till Irland två veckor i sommar och det lär ju gå på en hel del pengar. Sen har vi varit och tittat på en ny bil. Tommy vill byta ut Meganen, som ändå är fem år gammal nu. Han hittade en bil som han gärna vill ha, Subaru XV, och visst, den är fin och bra och så vidare, men den är också dyr. Nya bilar har en tendens till att vara det. Jag tror inte vi kommer under 250K och med tanke på att vi precis har amorterat bort 300K på huslånet så känns det inte superlockande att ta ett nytt lån på nästan lika mycket som vi amorterat bort. Det bästa vi kan göra är väl att höja upp huslånet igen och sen amortera så in i helvete för att få ner det igen. Konstigt nog så har inte övriga räntor sjunkit något, trots att vi har minusränta numera. Ett billån har fortfarande en ränta på nästan 5% och det vill man ju inte ha i onödan. Jag har räknat på hur mycket vi kan spara ihop till augusti (vilket är när man kan få bilen levererad) och vi kommer inte upp i mer än 110 000, så hur vi än gör så måste vi ju ta lån. Även om det blir surt att höja huslånet igen så känns det som bästa alternativet.


I övrigt då? Jag har blivit medlem i Ungdomsgruppen på jobbet. Nu protesterar ni säkert och säger att jag inte är någon ungdom, och det har ni helt rätt i. Den invändningen har jag själv gjort, men medlem är jag nu i alla fall. Jag vet inte hur det gick till, men jag har i alla fall gått med på att hjälpa till att hålla i kurser som Ungdomsgruppen arrangerar. Hjälp! Hur ska det gå? Jag har aldrig hållt i en kurs i hela mitt liv. Shit. Som tur är så ska jag inte hålla i kurserna själv, utan mer rutinerade folk ska hålla i själva huvuddelen, och så ska jag vara med och lära mig. Typ. Läskigt oavsett.


I januari blev jag sjuk, ganska direkt efter att vi börjat jobba igen. Jag låg helt utslagen med feber och kunde typ inte röra mig från soffan, så jag letade fram något att titta på på Netflix. Jag hittade en serie som var hur bra som helst, så nu är jag helt fast. Naturligtvis var det en serie som alla andra har känt till i årtionden, typ, men jag är ju alltid lite efter när det gäller sånt. Supernatural, heter serien och den är inne på sin elfte säsong. Själv är jag inne på säsong sex. Jag köpte de första åtta säsongerna från CDON, så när jag är klar med de första åtta får jag försöka hitta resten. Hoppas bara att de finns som samlingsbox. Jag föredrar boxar.


För övrigt så är mina nuvarande favoritlåtar för första gången på länge inte Edguy eller Avantasia. Topp tre är "Angel with a shotgun" med The cab, "Song for Jolee" med Kamelot och "A question of heaven" med Iced Earth.


Det är en märklig tid vi lever i.

Av rikku - 5 januari 2015 21:10

Det måste vara väldigt frustrerande att vara invandrare i Sverige.


Skaffar de sig ett jobb, då stjäl de svenskarnas jobb.

Får det inte tag på något jobb, då är de parasiter som lever på bidrag.

Har de varken jobb eller bidrag, då är de äckliga tiggare som troligtvis är stora ligor av organiserad brottslighet.


Och för övrigt så borde de fan vara tacksamma som får vara här alls! Passar det inte så kan de ju återvända dit de kom ifrån.


....


Och själv så funderar jag på om jag verkligen bor kvar i Sverige, eller om jag har av misstag hamnat i ett alternativt universum där Sverige på 2010-talet är samma som Tyskland på 1930-talet i vår verklighet. För jag ser fan snart inga skillnader längre.

Av rikku - 5 januari 2015 12:36

Någon vinter har vi inte fått att tala om, men det kom faktiskt snö i några dagar och barnen skyndade sig att leka i snön, åka pulka och snowracer och bygga snögubbar. Tog dock inga foton på snögubbarna i tid. Dagen efter att de byggdes så hade de smält.


                                                 

Av rikku - 30 december 2014 22:52

En sak som jag inte gillar att barnen gör, det är när de äldre barnen skjuter över sina rädslor på Lily, och därmed gör henne rädd för samma saker som de själva är rädda för. De mer eller mindre intalar henne att något är farligt och därmed bör fruktas.

Häromdagen blev Lily rädd för ett par fyrhjulingar, troligtvis för att de väsnades så mycket. Men det de andra barnen gjorde då, inte bara mina utan även andra äldre barn, var att säga till Lily att de som körde var elaka och farliga. Lily blev såklart livrädd och sprang halvt gråtande in. *suck!*

Idag flyttade vi in Lilys säng in i Vanjas rum eftersom min syster och hennes kille ska komma hit imorgon och fira nyår. De ska sova i Lilys rum, så därför gjorde vi i ordning rummet redan idag och placerade Lily inne hos Vanja.

Lily är inte mörkrädd. Hon har det alltid kolsvart i sitt rum när hon ska sova. Hon kan snarare inte sova när det är för ljust. Vanja däremot, är mörkrädd. Hon vill alltid att vi ska lämna dörren på glänt när vi lägger dem. Men eftersom Lily nu skulle sova tillsammans med Vanja så stängde jag dörren idag.

Det skulle jag såklart inte ha gjort.

Istället för att Vanja kom upp själv och sade "jag är mörkrädd, jag vill ha dörren lite öppen" så kom hon upp och sade "Lily är rädd". Mycket riktigt så satt Lily och grät och sade att hon var rädd när jag kom upp till dem. Då har alltså Vanja suttit och talat om för Lily att mörkret är farligt och skrämt upp lillasyster så att hon gråter. Det tog mig en bra stund att lugna ner Lily och få henne att inse att mörker inte är något farligt.

Gnnnh!

Andas djupt, andas djupt..

Av rikku - 29 december 2014 14:37

Ytterligare en jul har kommit och gått. Det har varit en bra jul på många sätt och vis. Möjligtvis lite stressig eftersom vi har åkt land och rike runt som vanligt, men eftersom jag fick ledigt på måndagen så kunde vi åka iväg redan på söndagen. Sedan var det full rulle. Julbord hos mamma med mormor och morfar på måndagen, då morfar dessutom fyllde 92, kompisträff på tisdagen, julbord hos farmor på onsdagen, julbord hos svärmor på torsdagen, pusta ut och manistäda hemma på fredagen inför att vi skulle hålla eget julbord på lördagen för svärfar och svåger.


Men det gick bra det också.


                                                                                   

Av rikku - 9 december 2014 14:26

Gud, vad jag är trött på allt tjat om invandrare och invandring! "Vi måste prata om problemet" gnäller SD och surar över att ingen vill leka med dem i sandlådan. "Massinvandring!" skriker de. "I pk-Sverige får man inte tala om problemen", muttrar de högljutt.

Herregud, har ni bott under en STEN de senaste åren eller? Det pratas fan inte om NÅNTING ANNAT ÄN invandring! Och uppenbarligen tycker 13% av svenska folket att det här är den i särklass viktigaste frågan, viktigare än vård, skola, a-kassa, jobb, miljö, industri, energi, ja, till och med viktigare än ideologi och ideologiska principer. Folk är inte rasister, absolut inte! De bara röstar på ett rasistiskt parti för att det "inte finns något alternativ". Det viktigaste i livet just nu är att få STOPP på den hejdlösa invandringen, kosta vad det kosta vill.

Hade vi inte haft så mycket invandrare så hade vi aldrig haft såna extrema brottslingar som Tommy Zethraeus, Anders Eklund, Hagamannen, Mattias Flink, Peter Mangs eller Leif Axmyr.. eller.. vänta nu..

Okej, men det är ju problem med invandrare i förorterna! De kastar sten och bränner bilar och sånt.

Självklart är sånt inte okej, men allvarligt talat, de problemen hade funnits utan invandrare. Vet ni vad problemet är? Vet ni vad det är ingen pratar om? Det stavas klasskillnader. Utanförskap, om ni hellre gillar det ordet. Folk som inte har något hopp. Och en stor del av problemet är rasism. Det är därför andra och tredje generationens invandrare är ute och bränner bilar och sånt. De är unga och de är arga. De ser att deras föräldrar inte får något jobb för de heter Abdullah och andra främmande namn, de ser att polisen stoppar dem, men inte deras vita kamrater. De har ingenstans att ta vägen, för alla ungdomsgårdar stängs ner, för det ska sparas in och det är alltid de som har minst som det ska tas ifrån.

Så vad ska de göra? När enda chansen att få lite pengar att köpa de där sakerna som alla andra verkar ha, är att sälja åt den lokala knarklangaren, vad ska hindra dem från att ta den chansen?

Men rösta ni på det parti som vill kasta ut 90% av alla invandrare. För det är ju invandringen som är problemet för er. Men sluta för helvete att säga att ingen pratar om "problemet", för det talas fan inte om annat och jag är jävligt less på att det inte pratas mer om riktiga problem.

Av rikku - 26 november 2014 11:57

Igår sken solen för första gången på evigheter. Jag gick ut och tog lite bilder innan jag åkte till jobbet. Man får ju passa på, liksom.


Idag är det dimmigt, så det var tur att jag gjorde det.


                                 

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Träna glosor med Ovido