Thorn without a rose

Senaste inläggen

Av rikku - 12 september 2016 14:40

Jag har drabbats av mycket huvudvärk på sistone. I förrgår fick jag ont i huvudet när vi tittade på avslutningen av Stranger things (mycket bra och spännande serie, även om avslutningen gav fler frågor än svar). Grejen var att det var mycket blinkande ljus i sista avsnittet, och jag tror att det var därför jag fick ont i huvudet. Men sen fortsatte huvudvärken dagen efter när jag hade kalas för mina kompisar, typiskt nog. Efter att de åkt hem lade jag mig för att vila en stund och det hjälpte, faktiskt.

Men idag så har jag återigen huvudvärk och nu ska jag snart jobba, så alternativet att gå och lägga sig existerar inte idag. Vi får hoppas att huvudet ger med sig snart för det här är inget kul.

ANNONS
Av rikku - 16 maj 2016 20:18

När jag hämtade Vanja på skolan idag så kom en av Lukas klasskamrater fram och frågade om han var tillsammans med person Y, för det påstod tydligen person Y att de var, enligt den här klasskamraten. Lukas nekade till detta och så var det inget mer med det. Men vid middagen tog jag upp ämnet och frågade om det fanns någon som han var kär i. Det fanns det inte, sade han (förnärmat). Så frågade jag Vanja om hon var kär i någon. Återigen ett nekande svar. Så kom frågan till Lily om hon var kär i någon. "Nej", svarade hon. "Men jag älskar Charlie. Och Amy."

Ja, så enkelt och självklart kan det vara ibland. :)

ANNONS
Av rikku - 27 april 2016 01:23

Idag var det nära att jag inte kom hem. Det händer lite nu och då, men som tur är så har det alltid stannat vid "det var nära". Så som idag. Men jag blir förbannad ändå, för en dag kommer jag inte ha turen med mig. En dag kommer det hända att jag inte kommer hem, kanske för alltid.

Så, vad hände då? Jo, jag låg bakom en bil som inte hade särskilt bråttom. Människan körde i strax under 70 på en 80-väg. Det var inget stort problem, men jag kände ändå att jag ville köra om när tillfälle kom. Jag har tillräckligt lång körtid hem som det är. Detta var på Hisingsleden, för övrigt. Så vid nästa trafikljus, där det blev tvåfiligt, så gick jag ut i vänsterfilen och körde om. Bakom mig låg en bil som också körde om samtidigt. Jag förstod att den människan ville köra om mig också baserat på hur nära min bil han låg under omkörningen, så jag planerade att gå tillbaka till högerfilen så tidigt som möjligt så bilen bakom kunde köra om.

"Så tidigt som möjligt" för mig innebär "så snart jag ser den omkörda bilen i backspegeln". Jag avskyr dessa människor som kastar sig in precis framför min bil vid omkörningar så man får tvärnita för att inte köra på människan. Så jag kollar backspegeln, ser den andra bilen och blinkar för att visa bilen bakom mig att "nu går jag in till höger, varsågod att köra om". Men i samma stund som jag gör detta (jag hann börja svänga in i högerfilen också) så ser jag bakomvarande bil slänga sig in i högerfilen mellan mig och bilen vi körde om, och tränga sig förbi mig på insidan. Det var bara för mig att kasta mig tillbaka till vänsterfilen och tvärnita så han skulle kunna komma förbi så jag slapp få in en stor bil i passagerarsätet. Bilen vi körde om fick också bromsa på grund av den vanvettiga manövern. Hade jag hunnit se regskylten så hade jag fan ringt polisen och anmält dåren, men det hann jag såklart inte. Men jag slängde mig på tutan åtminstone för att visa vad jag tyckte om sådana galenskaper. Inte för att han lär ha brytt sig, men det hjälpte mig i alla fall.

Idioter.

Av rikku - 27 mars 2016 15:56

                                                                                 

Av rikku - 27 mars 2016 14:15

Det är över ett år sedan jag skrev på bloggen sist. Det är sånt som händer när man skjuter upp saker. "Jag tar det sen, skriver nästa dag, hinner inte just nu" och alla andra undanflykter. Egentligen har jag skrivit massa det senaste året, men nästan allt hamnar på G+ istället för bloggen. Det är synd.


Mycket har naturligtvis hänt och det går inte att sammanfatta ett helt års frånvaro på ett vettigt sätt. Några höjdpunkter från förra året kan man väl ta upp i alla fall.


Jag blev lagledare på jobbet mot min vilja, tyckte att det var ganska okej trots allt, och sen var jag inte lagledare längre. Nu ska jag byta avdelning, mot min vilja, men det blir nog ganska bra det också.

Jag och Tommy var på Hammerfall-konsert för första gången i livet. Det var grymt, men anledningen till att vi gick dit överhuvudtaget var att Edguy var förband. De var fantastiska, som vanligt. Till hösten ska vi på Kent-konsert eftersom Kent lägger ner. Sicket sätt. Man kan väl inte bara lägga av hur som helst. :/ De har väl ändå nåt ansvar som artister! :p

Vi dränerade tomten, så nu rinner det inte lika mycket vatten längre. Det kostade en del, men det var det värt. Får se vad vi orkar/har råd med att göra i år. Det finns ju en hel del som behöver göras, menar jag. Lägga kantstenar runt gången, lägga på mer jord och gräs på tomten, höja upp kanten så det blir jämnare tomt etc, etc.


Men just nu har vi mycket annat som pengarna måste gå till. Jag och syrran ska åka till Irland två veckor i sommar och det lär ju gå på en hel del pengar. Sen har vi varit och tittat på en ny bil. Tommy vill byta ut Meganen, som ändå är fem år gammal nu. Han hittade en bil som han gärna vill ha, Subaru XV, och visst, den är fin och bra och så vidare, men den är också dyr. Nya bilar har en tendens till att vara det. Jag tror inte vi kommer under 250K och med tanke på att vi precis har amorterat bort 300K på huslånet så känns det inte superlockande att ta ett nytt lån på nästan lika mycket som vi amorterat bort. Det bästa vi kan göra är väl att höja upp huslånet igen och sen amortera så in i helvete för att få ner det igen. Konstigt nog så har inte övriga räntor sjunkit något, trots att vi har minusränta numera. Ett billån har fortfarande en ränta på nästan 5% och det vill man ju inte ha i onödan. Jag har räknat på hur mycket vi kan spara ihop till augusti (vilket är när man kan få bilen levererad) och vi kommer inte upp i mer än 110 000, så hur vi än gör så måste vi ju ta lån. Även om det blir surt att höja huslånet igen så känns det som bästa alternativet.


I övrigt då? Jag har blivit medlem i Ungdomsgruppen på jobbet. Nu protesterar ni säkert och säger att jag inte är någon ungdom, och det har ni helt rätt i. Den invändningen har jag själv gjort, men medlem är jag nu i alla fall. Jag vet inte hur det gick till, men jag har i alla fall gått med på att hjälpa till att hålla i kurser som Ungdomsgruppen arrangerar. Hjälp! Hur ska det gå? Jag har aldrig hållt i en kurs i hela mitt liv. Shit. Som tur är så ska jag inte hålla i kurserna själv, utan mer rutinerade folk ska hålla i själva huvuddelen, och så ska jag vara med och lära mig. Typ. Läskigt oavsett.


I januari blev jag sjuk, ganska direkt efter att vi börjat jobba igen. Jag låg helt utslagen med feber och kunde typ inte röra mig från soffan, så jag letade fram något att titta på på Netflix. Jag hittade en serie som var hur bra som helst, så nu är jag helt fast. Naturligtvis var det en serie som alla andra har känt till i årtionden, typ, men jag är ju alltid lite efter när det gäller sånt. Supernatural, heter serien och den är inne på sin elfte säsong. Själv är jag inne på säsong sex. Jag köpte de första åtta säsongerna från CDON, så när jag är klar med de första åtta får jag försöka hitta resten. Hoppas bara att de finns som samlingsbox. Jag föredrar boxar.


För övrigt så är mina nuvarande favoritlåtar för första gången på länge inte Edguy eller Avantasia. Topp tre är "Angel with a shotgun" med The cab, "Song for Jolee" med Kamelot och "A question of heaven" med Iced Earth.


Det är en märklig tid vi lever i.

Av rikku - 5 januari 2015 21:10

Det måste vara väldigt frustrerande att vara invandrare i Sverige.


Skaffar de sig ett jobb, då stjäl de svenskarnas jobb.

Får det inte tag på något jobb, då är de parasiter som lever på bidrag.

Har de varken jobb eller bidrag, då är de äckliga tiggare som troligtvis är stora ligor av organiserad brottslighet.


Och för övrigt så borde de fan vara tacksamma som får vara här alls! Passar det inte så kan de ju återvända dit de kom ifrån.


....


Och själv så funderar jag på om jag verkligen bor kvar i Sverige, eller om jag har av misstag hamnat i ett alternativt universum där Sverige på 2010-talet är samma som Tyskland på 1930-talet i vår verklighet. För jag ser fan snart inga skillnader längre.

Av rikku - 5 januari 2015 12:36

Någon vinter har vi inte fått att tala om, men det kom faktiskt snö i några dagar och barnen skyndade sig att leka i snön, åka pulka och snowracer och bygga snögubbar. Tog dock inga foton på snögubbarna i tid. Dagen efter att de byggdes så hade de smält.


                                                 

Av rikku - 30 december 2014 22:52

En sak som jag inte gillar att barnen gör, det är när de äldre barnen skjuter över sina rädslor på Lily, och därmed gör henne rädd för samma saker som de själva är rädda för. De mer eller mindre intalar henne att något är farligt och därmed bör fruktas.

Häromdagen blev Lily rädd för ett par fyrhjulingar, troligtvis för att de väsnades så mycket. Men det de andra barnen gjorde då, inte bara mina utan även andra äldre barn, var att säga till Lily att de som körde var elaka och farliga. Lily blev såklart livrädd och sprang halvt gråtande in. *suck!*

Idag flyttade vi in Lilys säng in i Vanjas rum eftersom min syster och hennes kille ska komma hit imorgon och fira nyår. De ska sova i Lilys rum, så därför gjorde vi i ordning rummet redan idag och placerade Lily inne hos Vanja.

Lily är inte mörkrädd. Hon har det alltid kolsvart i sitt rum när hon ska sova. Hon kan snarare inte sova när det är för ljust. Vanja däremot, är mörkrädd. Hon vill alltid att vi ska lämna dörren på glänt när vi lägger dem. Men eftersom Lily nu skulle sova tillsammans med Vanja så stängde jag dörren idag.

Det skulle jag såklart inte ha gjort.

Istället för att Vanja kom upp själv och sade "jag är mörkrädd, jag vill ha dörren lite öppen" så kom hon upp och sade "Lily är rädd". Mycket riktigt så satt Lily och grät och sade att hon var rädd när jag kom upp till dem. Då har alltså Vanja suttit och talat om för Lily att mörkret är farligt och skrämt upp lillasyster så att hon gråter. Det tog mig en bra stund att lugna ner Lily och få henne att inse att mörker inte är något farligt.

Gnnnh!

Andas djupt, andas djupt..

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se