Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 27 december 2012

Kort om julen.

Av rikku - 27 december 2012 00:25

Det här blir inget långt inlägg. Dels är det sent, midnatt, och dels skriver jag på mobilen. Dessutom knorrar Lily, så jag kanske måste gå och ta henne vilken sekund som helst.

I alla fall. Jag tänkte skriva lite kort om julhelgen som gått. Vi åkte i söndags. Det var tänkt att vi skulle åka i lördags, men på grund av lite strul så blev det inte så. Vi åkte på förmiddagen och kom till mamma tidigt på eftermiddagen. Vi delade ut lite julklappar redan då eftersom vi inte var helt säkra på att vi skulle hinna med ett besök till där innan vi åkte hem igen (men det hann vi). Min systerson var där med sin flickvän så vi delade ut julklappar till dem också.

Sen åkte vi vidare till min pappa eftersom vi skulle sova där.

På måndagen firade vi hos farmor och farfar. Tidigare år har vi haft julklappsutdelning både hos dem och hos pappa, men i år samlade vi allt hos farmor och farfar. Det var väldigt trevligt. Barnen skötte sig väl. Lite väl mycket spring i trapporna kanske, men det är det ju alltid. Lukas föll i trappan en gång, men klarade sig utan större blessyrer.

Jag har alltid hjärtat i halsgropen när vi är där på grund av trapporna, men alla bara tjatar om att så gjorde minsann vi också när vi var barn. Kanske det, men jag vill inte att mina barn ska skada sig för det. Lukas har ju ramlat i trappor ett antal gånger förr, så det är bara en tidsfråga innan det går illa.

Men som tur var gjorde det inte det den här gången.

Tisdagen hälsade vi på bästa vännerna Yenny, Anna och Åsa. Det var jättetrevligt, som alltid, och tiden gick alltför fort. Efter det åkte vi till mamma en vända till. Det blev inte så långt besök eftersom det var sent, men lite mer umgänge hann vi med.

Onsdagen åkte vi hem och väl hemma var det mycket att bära upp, packa upp, ställa in och sortera. Sedan hade vi nästan inget hemma, så jag fick skynda till affären och handla så vi kunde laga mat. Efter maten hade vi julklappsutdelning här hemma och barnen fick många roliga presenter.

Under hela tiden vi varit bortresta har Lily skött sig exemplariskt. Hon har sovit hela nätterna och mest varit lugn och glad. Det är jätteskönt och så bra att vi har fått sova. Hoppas att det håller i sig nu när vi är hemma. :)

Jag ska inte skriva mer nu, men lägger upp två bilder på saker jag har fått i present. Barnens presenter kanske det kommer bilder på senare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards