Thorn without a rose

Senaste inläggen

Av rikku - 11 maj 2013 20:35

Jag är helt slut. Fortfarande. Det är fem timmar sen jag kom hem, men jag är fortfarande totalt slut.


Idag har vi alltså döpt Lily. Det var en mycket lyckad tillställning på alla sätt och vis. Lite färre folk än beräknat dök upp, vilket resulterar i att vi har hela kylen full med tårta och oändligt många kakor att äta upp. Som gjort för magont. Men gott är det.


Jag orkar inte skriva så mycket om själva dopet. Ja, det finns väl inte så mycket att säga heller. Allt flöt på och prästen var trevlig, barnen skötte sig och allt gick som på räls. Jag ska försöka få lite bilder från de andra, för själv kunde jag ju inte ta några kort under själva ceremonin, även om pappa gjorde sitt bästa för att ta kort med min kamera. Men är man inte van vid kameran så är det inte så lätt..


Men här kommer i alla fall några bilder.


                                                       

ANNONS
Av rikku - 3 maj 2013 22:57

Nu har jag varit sjuk mer än lovligt länge. Hostan har väl pågått i 6-8 veckor, jag har liksom tappat räkningen. För lite över en vecka sen slog en förkylning till med full styrka. Igår, eller om det var i förrgår, uppgraderade min kropp sjukdomen ytterligare och jag fick kraftiga smärtor i huvudet när jag böjde mig framåt. Det tryckte på runt ögonen så mycket att jag blev yr.

Så idag slutade jag skjuta upp att ringa vårdcentralen och bokade en läkartid. Tyvärr, får jag ändå säga, så talade jag om, när hon frågade om mina besvär, att jag trodde att jag hade bihåleinflammation. Det innebar att så snart jag fick komma in till läkaren så sa hon "jaha, så du har bihåleinflammation." Hrm, är det inte det du ska ta reda på?

Det läkaren gjorde var att lysa mig i halsen och lyssna på min rygg. Sedan skrev hon ut medicin för bihåleinflammation. Hur mycket av hennes diagnos var influerad av att jag hade sagt att jag trodde att det var vad jag hade?

Jag kanske är orättvis, men det känns som att läkare har blivit så lata. De vill att patienterna själva ska ha en diagnos färdig redan innan de kommer in så att det enda läkaren behöver göra är att godkänna medicinen. Har man ingen färdig diagnos så blir de helt ställda och börjar googla på symptomen. Man kan undra varför vi ens har läkare längre..

Hur som helst. Jag kom ut från vårdcentralen med en hög recept. Jag fick hämta ut en hel påse mediciner. Det var antibiotika, nässpray, hostmedicin.. Det känns som att jag har ett halvt apotek hemma nu. Jag har tagit en dos av allting, och vi får hoppas att det hjälper.

Jag är innerligt trött på att vara sjuk nu. :/

ANNONS
Av rikku - 27 april 2013 09:49

Nej, det visade sig att jag hade fel. Igår började det synas i gommen mer och då såg jag att det var inte en tand som var på väg upp, utan två. Tänderna ger Lily en hel del besvär, verkar det som. Hon kliar sig i munnen nästan hela tiden och hon var väldigt gnällig igår och hade svårt att somna, fastän hon var jättetrött. Hon verkar dock inte ha fått någon feber, och det är ju alltid något att vara tacksam för.


I övrigt så är hon en glad liten fis som skrattar och ler mycket. Hon har inte lyckats krypa än, till sitt förtret. Hon kämpar och kämpar, men det ser mest ut som att hon försöker simma. :) Men det dröjer nog inte länge till nu.


Idag fick hon prova att sitta i gåstolen och det gick väldigt bra. Hon satt upp ordentligt, föll inte åt sidan eller sjönk ihop. Tänk bara när hon kommer på att man kan förflytta sig i den.. Då lär det gå undan här hemma! Hon har mycket spring i benen som det är och kan hon bara kanalisera det så kommer hon rusa igenom lägenheten som en racerbil.

Av rikku - 25 april 2013 15:12

                                                                         

Av rikku - 23 april 2013 20:48

Lilys första tandsibissing är på väg upp! Nu kommer det snart göra ont, och jag menar inte på henne. ;p

Av rikku - 22 april 2013 19:27
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av rikku - 18 april 2013 11:54

De senaste dagarna har varit helt fantastiska. Det märks verkligen att våren är här nu. Veckan började med bra väder, solsken men lite kalla vindar. Krokusarna och maskrosorna tittar upp och ger livet lite mer färg. Igår var det så varmt när vi gick hem från förskolan att barnen gick med uppknäppta regnjackor och utan mössa. Till och med vinden var ljummen istället för kall. Solen sken och himlen var klarblå och den där härliga vårkänslan infann sig.


Vi hade inte bråttom hem. På vägen hem stannade vi vid en av de många lekplatser vi passerar dagligen och barnen klättrade, gungade, åkte rutchkana och hade verkligen skoj. De brukar fråga om vi kan stanna på vägen hem, men för det mesta säger jag nej. Det är mycket annat som ska göras efter förskolan. Tvätt, disk, handla, laga mat och så vidare. Är det kallt och dåligt väder har jag heller ingen lust att stanna ute och frysa. Men igår som sagt, så var det fantastiskt väder, så då stannade vi. När klockan började närma sig tre så gick vi, till barnens besvikelse, vidare hemåt. Vi gjorde ett kort stopp på Willys och köpte lite fika som vi sedan inmundigade på gården. :) Det var fortfarande så härligt varmt, så vi struntade i att gå in. Efter hand fick vi sällskap av andra, bland annat kusinerna och min svägerska. Medan barnen lekte och stojade så pratade vi mammor och hade det trevligt.


Först när klockan närmade sig sex på kvällen så gick vi in, eller snarare drevs in av de oroväckande molnen som skymde solen och hotade med regn. Det märktes genast att värmen som var, var direkt beroende av att solen kunde lysa rakt på oss. Så snart solen gick i moln sjönk temperaturen avsevärt och det var inte ens skönt ute längre.


Men det var lika bra det, eftersom vi fortfarande behövde göra mat. ^^ Jag hade tänkt göra pannbiff, så jag hade tagit upp köttfärs, men barnen önskade spaghetti och köttfärssås, så då blev det så istället. (Kanske skulle göra pannbiff idag istället?)


Idag regnade det när vi skulle gå till förskolan, men det var fortfarande en underbar dag. Många klagar, men även regn kan vara underbart. Det regnade inte så mycket, men blåste desto mer, vilket gjorde att jag lade märke till att trots att dagen var grå och regnig, så var den fortfarande varm. Vinden var mycket varm och skön och regnet till trots så var det underbart att vara ute och gå.


Det som är mindre bra med regnet dock, det är att det blir så blött på marken, och grejen är att barnen behöver då ha regnstövlar och Lukas har inga regnstövlar. Han har ju vuxit ur de gamla och vi har inte kommit iväg och köpt några nya åt honom än. Det måste åtgärdas så snart som möjligt för vinterkängor i all ära, men nu är det en mycket blöt vattenperiod vi kommer in i och då gör de inte så stor nytta längre. Antagligen behöver Vanja också nya..


Nu är det för övrigt mindre än två månader kvar tills vi flyttar. Tiden rinner iväg. Jag hade tänkt ha Lilys dop innan vi flyttade och bokade faktiskt en tid häromdagen, men.. ja, vi kommer få ändra den. Det var uppenbarligen den sämsta dag jag kunde ha valt. *suck* Min svägerska och hennes tvillingsyster fyller 30 den dagen, så rätt många personer från min sida går ju bort direkt där. Min syster jobbar, och det är ju svårt för henne att byta bort sina pass så då skulle säkert inte de heller kunna komma, och min andra svägerska springer Göteborgsvarvet den dagen. Så. I princip innebär detta att ingen kan komma. Typiskt. Jag får se om jag kan byta till en annan dag innan flytten, annars får vi försöka ha dopet till sommaren istället.


Nu måste jag börja göra mig i ordning för att hämta barnen, så jag avslutar helt sonika med lite bilder.


                                   

Av rikku - 9 april 2013 11:39

Det blir väldigt sporadiska inlägg från mig just nu. Jag har inte riktigt varit närvarande på sista tiden. Visst, jag har suttit vid datorn och jag har svarat på inlägg och trådar lite här och där när jag har orkat och lusten har fallit på, men jag har nästan inte skrivit några inlägg själv. Det har mest blivit en länk här, en vidaredelning där, inget som kräver något engagemang, liksom.


Jag kan inte riktigt svara på varför det har blivit så här. Antagligen beror det på en massa olika faktorer. Vi har ju dels varit sjuka, dels har det varit en begravning (som jag inte kunde gå på på grund av sjukdom) och dels så har jag en hel del att göra hemma med kläderna som jag försöker sälja och sortera. Jag kan ju säga så här; jag lär ju inte bli rik på Tradera. Men skit samma. Bara jag blir av med lite kläder och får en slant för besväret så.. Jag fick sålt barnvagnen till slut i alla fall för hela 130 kr. *suck* Nåja, det är ju bättre än att slänga den, antar jag.


På torsdag ska jag med Lily till BVC för återbesök. Jag tror att det är dags för en ny vaccinationsspruta, och så lär vi ju väga och mäta henne också. Förhoppningsvis har hon gått upp en del i vikt sen senast, så kan jag släppa det där med hennes dåliga viktuppgång sen (som alla tycker att jag inte borde bry mig om till en början med).


Hon har börjat leka mer, vilket är roligt, men framförallt praktiskt. Det innebär att vi faktiskt kan sätta ner henne, ge henne en leksak och så kan hon roa sig själv medan man, till exempel, skalar potatis.

Hon har inte börjat krypa än, men hon kan vända sig, både från mage till rygg och från rygg till mage. Dessutom är hon väldigt bra på att snurra runt. Då menar jag inte rulla, utan verkligen snurra. Man lägger henne (på rygg) åt ett håll under babygymmet och vips så ligger hon tvärs under det istället, eller åt andra hållet. :)

Hon "pratar" en hel del också. Nu menar jag naturligtvis inte att hon bildar ord, men hon gör en massa ljud, oftast när hon håller i nappen och ska tugga på den. När hon "pratar" med oss så är det mest "prrrrrrrffft" hon säger. :)


Sötnosen.


Vanja och Lukas växer också så det knakar. Det ska bli skönt när vi flyttat till huset och de får varsin byrå att lägga sina kläder i, istället för att dela på en byrå som de gör nu. Det går ju inte ha någon översikt över vilka kläder de har när allt ligger som packade sillar i lådorna. Lukas skulle ta på sig ett par byxor häromdagen och kom springande till mig och sa: "Mamma! TITTA på mina byxor!". De slutade strax under knäna.. Woops..! Ähum.. tre storlekar för små var de. Det var ju bara att sortera ut dem från hans låda. Vanja upptäckte en tröja som hon inte fick på sig, men det var inte så konstigt, för det var Lukas tröja.. Ähum. Japp, det är bra med koll på kläderna.


Vanja har kommit in i nån slags trotsålder, verkar det som. Hon vill gärna bestämma allting och när hon inte får som hon vill så surar hon ihop totalt. Det är så olikt henne. Förhoppningsvis går det över snart. Igår blev hon upprörd när jag sa till henne att hon inte fick ha på sig klänning, eftersom vi skulle gå ut och det var kallt. "Men vadå? Ska du tvinga mig att byta kläder?", frågade hon upprört. Eh.. ja, faktiskt. Det är inte läge att gå ut i en sommarklänning när det är två plusgrader ute. Sen får hon tycka att jag är en elak mamma hur mycket hon vill. :)


Jag tror jag hade något mer jag tänkte skriva, men det försvann, så jag avslutar med lite bilder istället. Det blir mest på Lily, men jag försöker få med de andra barnen också.


                                       

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Thorn without a rose med Blogkeen
Följ Thorn without a rose med Bloglovin'

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se