Thorn without a rose

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Tisdag.

Av rikku - 19 oktober 2011 02:35

Tidigare under dagen.


Sitter på jobbet och väntar på att börja. Som vanligt så är jag här i extremt god tid. Tidspessimisten i mig regerar när det gäller såna här saker.


Jag är ovanligt pigg idag, både med tanke på att jag jobbade över igår och att Lukas var uppe och sprang i natt. Men mycket har jag nog Tommy att tacka. Han tog barnen på morgonen och jag fick sova vidare. Jag gick inte upp förrens strax innan elva. Gudomligt skönt.


På Facebook följer jag Edguys turné. De är tillbaka i Tyskland nu och jag är ledsen över att missa deras spelning i Straubing. Jag ville verkligen vara med där.


Men istället får jag sätta mitt hopp till att få se dem nästa år istället.


Nästa vecka spelar Within Temptation på Trädgår'n. Kanske kan jag övertala Tommy till att gå på den konserten, om det nu finns biljetter. Jag har inte ens kollat upp det än. Men det är mitt i veckan, så det känns svårt att orka med..


Sent.


Hmm. Folk är konstiga. Folk reagerar konstigt på att jag jobbar över så mycket. Jag förstår inte varför. Ärligt talat förstår jag inte ens varför folk reagerar alls. Det är väl ändå upp till var och en att välja om man vill jobba extra eller inte. Men okej, folk reagerar. Visst, det får de, men när de börjar bli sarkastiska och fälla ironiska kommentarer, då tycker jag att det börjar bli löjligt.


Ja, jag jobbar gärna över. Om jag kan och orkar.

Ja, jag gillar att få mer pengar. Att arbeta handlar till stor del om att man vill ha betalt, och att jobba extra handlar till största delen om att man vill ha, eller behöver, mer pengar.


Men inte enbart. Att jag jobbar över, helt frivilligt!, handlar även om att jag tycker att det är viktigt att ställa upp. Det handlar om att ge och ta. Många gnäller över att företaget struntar i dem. Det stämmer för det första inte, men de har nog helt enkelt blivit hemmablinda och märker inte hur mycket de får. Men, om man vänder på det hela då, vad gör de själva för företaget? Hur mycket hjälper de till frivilligt, hur mycket ställer de upp? Helt enkelt, hur mycket bryr de sig själva? Det är så fel att bara förvänta sig saker från ena hållet, utan att erbjuda något i gengäld.


Lojalitet är det minsta man kan begära, tycker jag.


Det verkar som att en del här tror att jag förväntar mig någon slags belöning för att jag jobbar extra. Det enda jag förväntar mig få av detta extrajobbandet, det är lönen som blir. Det enda jag hoppas få, det är att stanna kvar.


Mer än så är det inte.


Sen säger jag inte att det inte är trevligt att få höra "tack" ibland, för det är det visst. (Men ingen kan påstå att vår chef inte tackar, för det gör hon, även om vissa tycks missa det. Eller "ignorera" är nog snarare rätt ord.)


Problemet är väl att andra tycker att vi borde få mer, och då tror de automatiskt att jag tycker likadant.


Nå, det gör jag inte och nu ska jag sluta tjata om det här. Nu har jag fått ur mig en massa irritation i alla fall.


Det börjar bli dags att göra en ny budget igen, känner jag. Jag vill lägga in lite nya sparmål, kanske ändra tiden på några av de gamla, och dessutom måste jag räkna på nya inkomster så snart vi får reda på vad Tommy kommer tjäna på det nya uppdraget. Tjänar han bra, då hoppas jag att han får vara kvar länge. Det underlättar för mina budgetkalkyler. ;)


Men främst hoppas jag att han får stanna länge om han trivs bra, förstås.


Hemma.


Ytterligare en natt till ända. Nu är det bara två nätter kvar så har jag nått mitt mål sen. Hoppas jag orkar, men känner jag mig som jag har gjort idag och igår så är det ju inga problem alls. :)


Det talas fortfarande om övertid på söndag. Många verkar tro att det redan är spikat, men chefen har inte sagt något mer om det, så jag anser att det fortfarande hänger i luften. Eftersom jag inte skulle ha något emot att jobba då, så blir de säkert inget med det. Det är så det brukar vara. :P Vill jag att något specifikt ska inträffa, som jag inte kan påverka alls, då händer det aldrig i helvetet. Liten överdrift, förstås.


Nu, är det i alla fall dags för sömn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rikku - 15 november 2017 22:29

Den här podden jag lyssnar på är helt fantastisk. Det finns så mycket som jag skulle vilja diskutera och resonera kring bland alla ämnen som jag har fått höra om. Men jag lyssnar ju på fler avsnitt än jag hinner blogga om, så man får sålla lite. ...

Av rikku - 15 november 2017 07:07

Igår fyllde Lily fem år. Det är inte klokt vad fort tiden går! Gammal klyscha, men så är det verkligen. Min yngsta är fem år. Min yngsta! Äldsta dottern har passerat tio och är snart lika lång som jag. Skor kan vi nästan dela på redan. Själv är jag n...

Av rikku - 10 november 2017 02:15

Jag nämnde väl häromdagen att jag har börjat lyssna på podcast? The Psych files är den jag lyssnar på för närvarande och lär lyssna på ett bra tag framöver. Han som håller i den, Michael Britt, startade podden för tio år sedan, så jag har lite att ta...

Av rikku - 9 november 2017 23:36

Det här har varit en väldigt påfrestande dag, både fysiskt och psykiskt. Vi hade minnesstund för Lasse idag. Lasse var en truckförare som jag jobbat med i 4-5 år. Han dog plötsligt och oväntat förra veckan, endast 47 år gammal. Minnesstunden var väld...

Av rikku - 9 november 2017 02:38

Som ungefär fyra personer har märkt (fler är det inte som läser min blogg, typ) så har det varit ganska, eller ja, totalt tyst på bloggen ganska länge nu. Det var flera år sedan jag bloggade aktivt och frekvent. Jag vet inte, det är väl att jag är på...

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards